малък готвач
Любимите пълнени ягодки на ГДВ
Надяваме се, че няма да се чудите дали ГДВ е някаква тайна съставка или вид мутирали ягоди или нещо друго. Всеки знае кой е ГДВ. Това е Големият Дружелюбен Великан, един от любимите герои на писателя Роалд Дал. Любим е и на много деца по света, защото за разлика от страшните си събратя... Той просто е най-милият голям великан на света, който някога можете да видите. ГДВ Говори чудновато, пише с грешки, има свръх остър слух и колекционира добри сънища в буркани, които по-късно разбърква и ги духва в спалните на спящите деца. Улови ли обаче някой кошмар, великанът се разстройва, затваря го в буркан и го пази за извънредни случаи, каквито са битките с останалите великани. А знаете ли какво обича да похапва, определено не това, което и другите страшилища. Той обича да яде доста чудновати нещица като пъпкавици, фръцкопук и... пълнени ягодки. Ш-т-т не го четете на глас, последното е тайна, която ГДВ разкрива само за вас, заедно с рецептата за тези превъзходни ягодки.
Необходими продукти:
- пакетче какаови бисквити
- 10 ягодки
- 1 кофичка заквасена сметана
- 3 супени лъжици мед
Ще ви трябват и:
- плик
- точилка
- купичка
- лъжичка
- малко ножче
- тавичка
- хартия за печене
Как се приготвя в няколко лесни стъпки от ГДВ:
Първо измивате ягодките, след това с ножче, но много внимателно отрежете върха им, но не го изхвърляйте, после ще ви е необходим. С малка лъжичка съвсем леко издълбайте вътрешността на ягодката, но така че да остане нещо, за да е вкусна и полезна. Едно гребване ще е достатъчно и след това ги оставете настрани засега.
Второ: сложете бисквитите в плик и ги начупете на трошички. Най-добре това става като сложите плика на масата и минете с точилка няколко пъти отгоре. След като са достатъчно натрошени и тях оставете. Ако пък не ви се занимава чак толкова, опитайте и с шарени пръчици или кокосови стърготини – пак става вкусно.
Трето: Прибавете 3 супени лъжици мед към заквасената сметана и направо я разбъркайте както си е в кофичката.
Четвърто: Напълнете ягодките с част от сместа. Нали помните онези краища с листенцата, които оставихте. Е, сега ги захлупете отново. Намажете хубаво още сметана и върху ягодката.
Пето: Овъргаляйте хубаво всяка ягодка в натрошените бисквитки.
Шесто: Върху тава постлана с хартия за печене наредете ягодките и ги оставете за около половин час в хладилника, малко да стегне сметаната.
Седмо: Подредете ги в чиния и им се насладете!
ГДВ, както и ние знаем, че сега е хубаво да ви кажем да почерпите и семейството си с тях, но просто не можем, толкова са ни вкусни, че ги изяждаме всичките!
Опитайте още:
Сладки „Ягоди“
Вкусен десерт с ягоди
Ягодовият десерт на Симона