важните неща

Начало | важните неща | Гората е второто ми любимо място след морето

Гората е второто ми любимо място след морето

Ивета Христова, 12 г., Варна | 2008-04-06

Аз съм от град Варна - Морската столица на България. Живея близо до гората и много често отивам там. Тя ми е второто любимо място след морето. Но може да се каже че е и на първо, защото мога да отивам при нея когато си искам, за разлика от морето. При него отивам само през лятото.

В гората обичам да се разхождам по пътеки, по които никога не съм минавала, чистият въздух, птичките като чуруликат и много други работи. Най-вече отивам там за размисъл или на пикник с приятели.

Когато сме на пикник яденето не е единственото нещо, което можем да правим. Първо играем с топка на волейбол или народна топка, после ядем, след това отиваме до близката рекичка да се измием или някой път да си цопнем краката. Веднъж толкова се изморихме от игри и забавления, че даже заспахме.

Можете да си представите как биха се чувствали група деца сред природата. Пълна комбинация. Би трябвало да сложат маршрут за туристи от различни държави. Едва ли имат гора като нашата.

Бих се радвала за гората ако някои хора престанат да отсичат дърветата й или да си хвърлят боклуците.

Аз познавам всички райони и знам къде има кофи за боклук, и къде не. Трябва да се сложат повече, за да може гората да бъде изцяло в разкоша си!

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град