важните неща

Начало | важните неща | Дарът от природата, наречен гора

Дарът от природата, наречен гора

Лилия Божинова, 14 г., София | 2008-04-05

За гората и нейното опазване може да се говори много, но обикновено ние често подминаваме тази тема. Обаче не само това, ами и замърсяваме нашата майка природа. Голяма част от връстниците ми не ги интересува гората и постоянно замърсяват природата независимо, че това може да ни струва скъпо.

В последно време се започнаха по-активни акции за опазване на околната среда, което ме радва, но ние, хората, трудно възприемаме новостите, особено ако са свързани с компромиси от наша страна. След всички тези години около нас заприлича на боклучарник.

Единственото девствено място, на което можем да си починем, да се забавляваме и да поспортуваме е гората. Независимо дали ще е малка или обширна, гората ни зарежда с чудотворна енергия и ще е жалко да я похабим само заради нашия егоизъм.

Тъй като аз живея в София ми е трудно да кажа, че дишам чист въздух. Обаче аз и семейството ми се опитваме всяка неделя да ходим на планината Витоша, която е пълна с красиви и свежи гори. Тя е спасението на софиянци от жегите, мръсотията и шума от колите.

През всеки сезон ми е приятно да посетя гората, защото там черпя енергия от самата природа и знам, че и други усещат така посещението си в зелената градина на планината. Там всичко е непокътнато – птичките пеят, необезпокоявани от дейността на хората, катерички подскачат, а растенията живеят спокойно.

Затова искам да призова всички: НЕКА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЗА НАС И ОТ НАС!!!

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град