важните неща

Начало | важните неща | Моят град е заобиколен от гори

Моят град е заобиколен от гори

Диана Митова, 15 г., Белоградчик | 2008-04-02

Моят град е заобиколен от гори

Все ме питат какво обичам да правя? Ми по принцип много неща обичам да правя, но най-много обичам да се разхождам сред природата и да рисувам.

Моят град е заобиколен от гори. На където и да се обърнеш виждаш гори. От прозореца на моята стая се виждат планини, борови гори. Много е красиво. Дори и от моето училище се виждат гори и планини. В моя град имаме и кула. Тя също е оградена с дървета и за да се стигне до нея се върви през широколистна гора и брези. Много е красиво. Имаме си и парк, който е красив, но замърсен.

В днешно време на хората не им пука толкова за това дали замърсяват гората или природата. По-точно на младото поколение. Много малко са хората, които са загрижени. Аз, ако бях по-голяма и бях кмет щях да направя така, че всички градинки, алеи и близки гори да са чисти. Бих сложила пейки, много кошчета и детски площадки. Бих променила света, макар и малко.

Ако всеки от нас се загледа как се променя гората и планините през сезоните би видял колко е величествено. Всяко едно дърво си има своята красота. Аз мога с часове да седя и да наблюдавам гората. В нея живеят различни видове животни и птици. Тя ги приема всички, макар и ние да не го осъзнаваме. Ако видим гората през зимата, тя е толкова красива и нежно бяла. Когато е пролет тя се раззеленява и е толкова омайваща. През края на лятото става пъстра като килим, покрита от различни цветове.

Вместо да се наслаждаваме на природата, ние я замърсяваме. Много малко му трябва на човек, за да се осъзнае какво прави.

Природата ни е дадена за да й се наслаждаваме, а не да я рушим. Затова хора, нека обърнем внимание на това колко е ценна природата. Нека й се наслаждаваме без да я замърсяваме, ако искаме да не унищожим това дадено ни от Бог творение.

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град