фокуси

Начало | фокуси | Фокусът на Хълк: разполови ябълка с голи ръце

Фокусът на Хълк: разполови ябълка с голи ръце

Аз детето | 2017-03-27

Фокусът на Хълк: разполови ябълка с голи ръце

Фокусите с плодове са много рядко срещани дори и до днес, но пък точно това ги прави много интересни. Не можем да ви обясним защо фокусниците не обичат да ги представят, въпреки че те също са ефектни, а и от една страна са много лесни. Но пък от друга това е хубаво, защото така специално за вас – начинаещите и малко по-напреднали магове има съвсем нови фокуси, които могат да показват и които никой досега не е виждал. Знаете ли, че така например дори има фокус с плод или по-точно ябълка, известен като фокусът на Хълк. Естествено онзи голям зелен гигант не прави фокуси, защото е зает със спасяването на света и другите там геройски работи като част от „Отмъстителите“. Но този фокус е наречен именно така, защото когато го покажете на някого, той ще си мисли, че сте Хълк.

За какво става дума? Много просто: другите не могат, но вие можете да разполовите ябълка с голи ръце. И то не защото сте толкова силни, напротив, вие сте си обикновени деца... или почти, защото имате магически сили. Вече готови ли сте да направите фокуса? Тогава ще ви трябва една ябълка и ръцете ви. Това е всичко! Както вече ви казахме, вие не сте чаааак толкова силни (може би), но има една специална техника, която ще ви помогне да станете и която никой друг не владее. За целта, и за да впечатлите всеки с този фокус, трябва да направите нещо много просто. Първо внимателно да измиете ябълката, след това да махнете дръжката ѝ и най-накрая да следвате внимателно инструкциите и ще видите колко е лесно!

Всичко в този фокус идва от техниката и сръчните ви ръце. Тайната е да използвате ръцете си по такъв начин, че да приложите на най-слабото място в ябълката, а именно средата, голям натиск. Сега запомнете това и да продължаваме нататък. Поставете двата си палеца там, където е била дръжката на ябълката, а с останалите пръсти обхванете целия плод. За по-лесно можете първо да опитате да поставите ръцете си в тази поза без истинска ябълка и да започнете плавно да движите пръстите си към китките. Ще усетите натиска и ще забележите как и палците ви леко се изхлузват от невидимата ябълка. Точно това е цялата техника! След това повторете същото, но вече с ябълка и оставете палците си свободно да се пързалят. Веднага ще усетите как нещо в ябълката се пропуква и в крайна сметка да се чупи на две половини.

Ако не ви се получава от първия път, то опитайте втори следвайки тези съвети и няма как да не стане:

  • Понякога помага да поставите ябълката върху коляното, за да укрепите захвата си. Също така е добре да започнете с по-мека и добре узряла ябълка.
  • Размерът на ябълката също има значение, макар фокусът да работи с всички размери, ще се получи най-хубаво и ефектно, ако ябълката е колкото захвата ви – нито по-голяма, нито много по-малка, трябва добре да пасва в ръцете ви.

Накрая можете да дадете и на хората на които го показвате да хапнат по една половина ябълка, за да се убедят, че тя е истинска или пък да си носите две, за да ги помолите първо те да опитат да я разполовят. Представете си колко готино би било например, ако баща ви не успее да раздели ябълка на две, ама вие го направите!

Вижте още няколко фокуса с плодове:
Магически трик с банан и нинджа хватки
Портокалът, който се превръща в ябълка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град