фокуси

Начало | фокуси | Левитирайте като истински магьосници

Левитирайте като истински магьосници

Аз детето | 2017-04-24

Левитирайте като истински магьосници

Всеки обича фокусите! Дори и да знаеш, че това не е истинска магия, а просто някакъв хитър трик, а дори и да знаеш точно как се прави е факт, че те си остават забавни за наблюдение. Дори най-простите, които е очевидно как се правят пак са си впечатляващи. Днес сме избрали да ви покажем точно един такъв фокус, който е наистина много лесен и прост, но е впечатлявал не един и двама. Ако трябва да бъдем по-точни, фокусът е очаровал стотици и хиляди хора, защото е показван по улиците на някои от най-големите градове на САЩ от небезизвестния илюзионист Дейвид Блейн. Той умее наистина някои много интересни фокуси, които не всеки може да направи и е имал честта да ги показва на хора като Харисън Форд, Уил Смит, Брайън Кранстън, Робърт де Ниро, Уди Алън, дори Стивън Хокинг. Успявал е да се измъкне жив дори от заледен сандък, като разбира се за подобни фокуси се изисква сериозна подготовка. Не по-малко впечатляващ обаче е фокусът с левитация на Блейн. Най-хубавото при него е, че може да се прави от всеки, стига да знае тайната, а също така може и да впечатли всеки, защото кой не би се изненадал ако види, че човек се издига на няколко сантиметра от земята.

Предвид това, че илюзионистът е представял този фокус предимно на улиците на случайни минувачи сами се досещате, че няма как да е имал много реквизит и подготовка и точно това е хубавото. Затова сега ви предлагаме да опитате фокуса на Дейвид Блейн за левитация. За него ще ви трябват само малко приятели за демонстрация и добър баланс – това е всичко!

Разбира се сами се досещате, че в действителност няма как да полетите, освен ако не сте наистина супергерои и въпреки това фокусът е просто очарователен. Единствено би било хубаво преди да го представите на някого, да го изпробвате няколко пъти пред голямо огледало, така че да се виждате целите. А ето и най-накрая самата тайна.

Цялата тайна се състои в това как ще повдигнете краката си и под какъв ъгъл ги виждат зрителите. Най-лесно ще стане ако застанете настрани към хората на които показвате фокуса и долепите краката си един до друг, така че хората да могат да виждат само единия крак ясно. След това направете малък театър като покажете, че се съсредоточавате много силно и леко и внимателно повдигнете целия си крак от земята, който се вижда от хората. А на другия крак повдигнете само петата, нека пръстите ви останат стъпили на земята, защото именно те ще са опората ви.

Сега остава само да съумеете да опазите равновесието си и това е всичко. Толкова е просто! Цялата работа е, че хората ще виждат единия ви крак, който е повдигнат от земята, както и петата на другия, но пръстите ви не и така ще изглежда все едно левитирате!

Просто и готино! Ето такива са най-добрите фокуси на света!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град