фокуси

Начало | фокуси | Оцветете рисунките само за една минута с този интересен фокус

Оцветете рисунките само за една минута с този интересен фокус

Аз детето | 2017-02-06

Оцветете рисунките само за една минута с този интересен фокус

Всичко може да е вълшебно – от думите до сламките, стига вие, малки вълшебници, да придадете малко магия! Знаем, че обичате да рисувате, а обичате ли и да оцветявате? Не се и съмнявахме, това занимание е любимо на всички деца, а дори и на възрастните. Сами знаете колко популярни са сега книгите за оцветяване за възрастни – има толкова много от тях във всяка книжарница. Хората твърдят, че оцветяването успокоявало и помагало да се концентрираш, когато трябва да свършиш нещо важно, но си разсеян. А сами знаем, че при възрастните често е така. Но знаете ли, че освен това с оцветяването може да се направи и един интересен фокус, с който можете да удивите всички и не само да успокоите мама и татко и да ги разсеете от белята, която сте направили ;-), но и да ги впечатлите.

На пръв поглед фокусът е лесен, но пък точно това му е хубавото, без много подготовка имате впечатляващ резултат. В какво точно се състои ли? Много просто – взимате една тетрадка, в която сте нарисували различни картинки или пък сте ги принтирали и сте ги залепили. Те обаче са черно-бели, защото сте нямали време да ги оцветите преди да ги покажете. Вие обаче знаете, че имате магически сили и само с едно замахване на ръката можете да го оцветите. Това и правите, разтваряте тетрадката отново и хоп, картинките са наистина оцветени. Колко интересно, нали? Сега е време да разберете и как да го направите.

Вече ви казахме – просто е. Първо ще ви трябва една голяма тетрадка и една тетрадка с по-малък формат. В голямата тетрадка рисувате или пък си принтирате от тук всякакви неща, които ви харесват. Цветя, животни, любими герои, каквито искате фигурки. Запомнете, че е много важно добре да погледнете на коя страница каква картинка има. След това взимате и по-малката тетрадка и отново рисувате същите фигурки, но този път ги оцветявате. Накрая пъхате тетрадката с по-малък формат в по-голямата и готово това е всичко.

Можете да опитате един-два пъти фокуса сами, докато го схванете, но сме убедени, че повече от два опита не ви трябват. След това обяснявате на всички, че дори само в едната ви ръка се крие толкова много магическа сила, че можете да накарате тези рисунки да се оцветят сами. След това хващате тетрадката и показвате рисунките разгръщайки страниците бързо. Тук идва и най-важният момент, трябва да ги държите и разгръщате от горната част на тетрадката, така по-малката няма да се отвори и няма да се видят и цветните и фокусът да се провали. След това затваряте тетрадката, правите няколко магически движения, можете и да кажете няколко думи и отваряте отново, само че този път от долната част, където ще отворите и малката тетрадка. Това е всичко!

Лесно и толкова фокустническо! Опитайте!



Коментари
2 коментара

Фоти Атанасова , 10 г.,

Публикувано на 15.02.2017

Най-сладките понита!!!!!!

Александра Русева, 9 г.,

Публикувано на 18.02.2017

Аз много обичам понита!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град