новини детски

Начало | новини детски | Десетокласниците ще четат „Под игото“ и на „шльокавица“

Десетокласниците ще четат „Под игото“ и на „шльокавица“

Аз детето | 2019-04-18

Десетокласниците ще четат „Под игото“ и на „шльокавица“

„Pod igoto“ на Ivan Vazov на „шльокавица“ влиза в учебника по литература за 10-и клас. Включването на изданието е одобрено от просветното министерство и помагалата ще бъдат разпратени до училища за втора оценка от педагозите, които могат да дадат „зелена светлина“ за печат. Класиката на Иван Вазов бе издадена по този начин у нас преди две години. Учебникът ще се използва от десетокласниците в предстоящата 2019/2020 учебна година, пише „Монитор“.

В часовете по литература обаче, те няма да се занимават основно със съдържанието на романа, тъй като вече ще са се запознали с отделни части още в 6-и клас. Като част от своите упражнения гимназистите ще трябва да разсъждават за обществения отзвук след публикуването на пълния текст на Вазовата класика на шльокавица, като насърчава учениците сами да проучат основните позиции в медийни съобщения, форуми, видеа и т. н.

След като систематизират основните становища по случая, следва в час да се организира дискусия за уместността на подобно издание и разсъждение как биха реагирали Вазов и героите му, ако можеха да станат свидетели на така преиздадения том.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град