сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Летяща ракета само от сламка и хартия

Летяща ракета само от сламка и хартия

Аз детето | 2021-08-24

Летяща ракета само от сламка и хартия

Покажете ни дете, което не се очарова дори малко от идеята за космоса, чуждите планети и особено от това да стане космонавт и да лети с ракета до чудни и мистериозни светове. Всеки е имал такова желание в някой момент от живота си. Естествено ако много го искате и учите усърдно и това може да се случи. Засега обаче ние можем да ви предложим забавен и интересен вариант на вашата мечта. Помните ли как Гру от „Аз, проклетникът“ също мечтаеше да кацне на Луната. Е, след това я и открадна, но това е друг въпрос. А помните ли, че като малък Гру си правеше ракети и космически костюми от картон, от макарони и от пластмаса, докато успее да конструира истинска като по-голям. Може би точно това ще се случи и с вас, ако първо си направите тази интересна и забавна ракета от сламка и хартия и знаете ли – тя дори лети. Не чак до космоса, но до тавана на стаята, което си е доста за малка хартиена ракетка и е супер готино.

Вече разбрахте, че ще ви трябват лист хартия и две сламки – една малка и една голяма. Намерете си обаче и: ножица, тиксо или лепило, маркери или цветни моливи и принтер.

Как се изработва:

Първо си принтирайте този шаблон за ракетката. Естествено ако решите можете и да я прерисувате – за талантливи деца като вас няма да е трудно. След това я изрежете и оцветете – както намерите за добре. За нас колкото е по-шарена, толкова е по-хубава, но всеки си избира.

Накрая остава и да направите конструкцията, за да може тя да лети! Разрежете малката сламка на две. Едната част трябва да залепите отзад на ракетката. Хубаво е тя да е точно толкова голяма, колкото и самата ракета. Закрепете я здраво с лепило или тиксо, направете същото и с единия ѝ отвор, който е в горната част на ракетата. Запушете го, иначе нищо няма да се получи. След това разрежете наполовина и по-голямата сламка и се уверете че малката може да се пъхне в нея, иначе ракетката няма как да се изстрелва.

Това е всичко! Пъхате малката сламка в голямата, поднасяте я към устата си и 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... Духайте! Вижте я как лети, изстрелването е успешно. Знаете ли, че можете да направите такива и за приятелите си и да си направите едно хубаво състезание с мини ракетки! Какво по-забавно от това и не се знае един ден можете също като Гру да отидете на Луната, а дори и по-далеч!



Коментари
1 коментар

Катрин Николова, 10 г.,

Публикувано на 26.03.2022

НЕ РАЗБРАХ КАК СЕ ПРАВИ НЕ Е ЯСНО

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град