Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Да пораснеш е зверско. „Мей червената панда“ – от днес в кината

Да пораснеш е зверско. „Мей червената панда“ – от днес в кината

Аз детето | 2022-03-11

Да пораснеш е зверско. „Мей червената панда“ – от днес в кината

Всеки от нас има дива страна – във всеки от нас дреме „див звяр“. Но какво ще стане, ако при всяка по-силна емоция този „звяр“ излиза наяве? За радост или за съжаление, отговорът на този въпрос ще се стовари върху смелата и енергична Мейлин Лий, точно в най-„подходящия“ момент – разцвета на тийнейджърските ѝ години, когато хормоните бушуват с пълна сила. И когато към това прибавим постоянно следващата я по петите ѝ, вечно тревожна и свръхконтролираща майка, нещата не стават по-добри, а точно обратното: още по-червени и гигантски.

Мей е един съвсем нормален тринайсетгодишен тийнейджър с всичките характерни за тази възраст емоции, вълнения и мечти, която вярва, че държи всичко под контрол, дори и майка си. До деня, в който се поглежда в огледалото и установява, че рошавата ѝ прическа ще е най-малкият ѝ проблем, защото оттам я гледа една... гигантска червена панда. Специален откъс от филма „Мей червената панда“ попада директно в целта, напомняйки ни за най-типичните, вихрени тийнейджърски неволи и емоции.

Мей червената панда ще ни напомни колко е важно понякога да не бъдеш сериозен, че дори и да се превръщаш в „гигантска червена панда“ е хубаво да пускаш емоциите си на свобода, че когато искаш нещо наистина силно, трябва да се бориш за него докрай и… колкото и изтъркано да звучи, че в крайна сметка, трябва да приемеш себе си такъв какъвто си.

Режисьор на „Мей червената панда“ е наградената с „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм Доумий Ши (Bao), която е и сценарист заедно с Джулия Чо (Halt and Catch Fire). Продуцент е Линдзи Колинс („Търсенето на Дори“), а изпълнителни продуценти са Пийт Доктър („В небето“, „Отвътре навън“, „За душата“) и Дан Сканлън („За душата“). Автори на песните са световната звезда Били Айлиш и брат ѝ – носителят на „Грами“ Финиъс Финиъс О`Конъл. Ролите на български озвучават Далия Георгиева, Елена Моллова, Симона Нанова, Яница Маслинкова, Зорница Кюркчиева, Карина Андонова.

Предизвикваме ви – освободете дивата си страна и се забавлявайте с „Мей червената панда“ – само в кината.

Прочетете още:
Пандите са най-застрашените животниКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град