Vip интервю

Начало | Vip интервю | Да измислиш добра компютърна игра

Да измислиш добра компютърна игра

Аз детето | 2006-03-15

Да измислиш добра компютърна игра

"Казвам се Александра Ненова Дянкова и съм на 12 години. Живея в град Сливен. Занимавам се със спорт, музика, пиша стихове и проза."

Алекс е автор на идеята за игра, спечелила първо място във втората категория в конкурса "Игра с твоята идея" – "Пътешествие в България"

Откъде научи за конкурса и как измисли играта, с която го спечели?
Аз ходя на кръжок по информационни технологии в Детски комплекс град Сливен. Там разбрах за конкурса и реших да участвам. Имам много идеи и така се роди и самата игра.

Кой бе най-вълнуващият момент?
Определено за мен беше най-вълнуващо, когато разбрах, че печеля първо място, и когато видях своята идея реализирана в една прекрасна игра.

Вълнуващо е да си победител, нали?
Да, за мен това е голяма чест. От близо 160 участници и големия интерес към конкурса, аз да съм един от тримата големи победители е страхотно. Радвам се, че моята идея е оценена, и че днес се превърна в реалност.

Разкажи ни за самата игра.
Моята игра се нарича “Пътешествие в България”. Играта разработих сама, за подбора и оформлението на въпросите ми помогна моята майка. Останалата част е плод на моето въображение и фантазия.

Получи за награда компютър. Радваш ли му се и какво ще правиш с него?
Компютърът е невероятен. На него играя игри без насилие, слушам музика, работя с приложни програми. Той много ми помага за училище. На него разработвам презентации, обработвам снимки и върша всички онези неща, които са ми нужни, забавни и приятни.

Какъв е твоят ден?
Ежедневието ми не минава по-различно, отколкото на други мои връстници. Ходя на училище, след това си уча и когато ми остане време излизам с приятели. Моите интереси са много. В училище посещавам различни сипове – по математика, български език, екология и др. Вече около шест години се занимавам с туристическо ориентиране. Пея, пиша проза, участвам в различни програми и концерти. Обичам да карам колело и да се разхождам.

Ако искаш да благодариш на някого ... и да поздравиш българските деца.
Първо искам да благодаря на всички организатори на конкурса. А на всички български деца искам да пожелая много здраве, успехи и късмет. Играй те игри без насилие, посещавайте редовно www.az-deteto.com и обичайте България!Коментари
8 коментара

Румена Тонова, 9 г.,

Публикувано на 09.10.2009

супер много си красива на снимкат. ти ога спечели

Никол Дянкова, 9 г.,

Публикувано на 18.10.2009

ИСКАМ ДА ИЗМИСЛЯ ИГРА НА КОЯТО ДА ИГРАЯ ДА СЕ ИГРАЕ С ДВА ИЛИ ТРИ чОВЕКА

Виктория Дикова, 6 г.,

Публикувано на 02.11.2009

Мила,и аз печеля но не се хвлаля като теб .Аз съм записана от 4 години и половина на спортни танци и имам 8 медала и 2 купи но не се хваля като теб в сайтовете :D и ако изкаш да знаеш това означава ха-ха-хал.А пак и сливналии те са много много...... аййй да не казвам.:D

Кристин Вълкова, 9 г.,

Публикувано на 03.11.2009

и аз имам но не се хваля като теб 10 медала и 3 или 4 купи

Explosion , ,

Публикувано на 21.01.2010

Не се хвалите, а :ДДДД?

Илиан Стойнов, 10 г.,

Публикувано на 15.09.2010

моляви искам да направя игра

liubo miroslavov, 9 г.,

Публикувано на 12.11.2012

igrite bakugan sa super

gabriela nedelqevi, 8 г.,

Публикувано на 03.02.2014

obiqam da izmisliam igri

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град