Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Nintendo може би ще пусне ново поколение конзола за игри тази година

Nintendo може би ще пусне ново поколение конзола за игри тази година

Аз детето | 2024-01-10

Nintendo може би ще пусне ново поколение конзола за игри тази година

Хибридната игрална конзола Nintendo Switch дебютира в оригиналната си форма през март 2017 г. Може да се използва както в стационарен вариант с връзка към телевизор, така и в преносим. Седем години е почтена възраст за платформа за игри, така че анализатори, интервюирани от CNBC, са съгласни, че Nintendo Switch ще има наследник през тази година.

Времето на пускането на новата конзола, както обяснява източникът, до голяма степен ще зависи от резултатите от четвъртото тримесечие, които Nintendo все още не са обявили. По време на присъствието на Switch на пазара са продадени 132,46 милиона конзоли от този модел; по отношение на популярността той е на второ място след чисто преносимия Nintendo DS. Компанията вече отбеляза 4% спад на приходите и 19% спад на печалбите през третото тримесечие на миналата година, но празничното четвърто тримесечие може да бъде критично за съдбата на Nintendo Switch.

Представителите на Jefferies смятат, че ако последното четвърто тримесечие е успешно за тази конзола, тогава дебютът на така наречения Switch 2 ще бъде отложен за есента на тази година. Ако конзолата от сегашното поколение се продаваше слабо през последното тримесечие, Nintendo може да представи наследник през пролетта или лятото. Експертите смятат, че характеристиките на Switch ще бъдат актуализирани доста сериозно като част от пускането на новото поколение на конзолата, но хибридният принцип на използване ще остане.

Ако Nintendo успее да организира пускането на Switch 2 в достатъчни количества, то ще завърши първото четвърто тримесечие на годината в своята история със статистика за продажби от 7 до 8 милиона единици, като своя предшественик. Друго нещо е, че през целия жизнен цикъл на Switch 2 ще бъде трудно да се повтори успехът на оригиналния Switch поради високата база за сравнение, генерирана от пандемията. През първите четири години от присъствието си на пазара Switch 2 все още може да се конкурира с предшественика си по популярност, но във втората част от жизнения си цикъл вероятно ще трябва да отстъпи. Nintendo Switch се продаваше твърде добре през 2021 и 2022 г.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град