За родители

Начало | За родители | 8 изпробвани начина да повдигнете настроението на детето

8 изпробвани начина да повдигнете настроението на детето

Аз детето | 2022-08-24

8 изпробвани начина да повдигнете настроението на детето

Вашето дете тъжно ли е понякога? Опитайте се да го развеселите. Това е много лесно да се направи, ако му обърнете малко внимание и избегнете автоматичните родителски реакции, като например „Децата не трябва да са тъжни. Сега какво ти е? Имаш си всичко“. За да го направите ви предлагаме и 8 изпробвани и не толкова традиционни начини.

1. Събираме сълзи

Детето плаче и не знаете как да го успокоите? Поканете го да събере сълзи, за да приготви магическа отвара, след изпиването на която всичко ще бъде наред. Ще се успокои още преди да се наложи да правите отвара.

2. Подходящ заместител на любимите вещи

Детето иска да носи любимата си тениска, а тя е за пране. Поканете го да избере друга, която да подхожда на любимата му по 5 признака.

3. Кой лош – кой добър

Играйте на играта „За някого е лошо – за някого е добро“. Поради дъждовното време не излязохте на разходка, но дърветата и тревата са много доволни от дъжда, зоопаркът затвори рано, но животните ще могат да си починат добре.

4. Измислете приказна история

Детето е загубило любимата си играчка или е спукало новия си балон. Измислете вълшебна история за това какво се е случило с тези неща и къде са сега.

5. Направете списък за бъдещето

Много деца се разочароват, мислейки си, че ако сега не се получи, няма да се получи никога. Направете списък за следващия път, кои животни ще видите в зоологическата градина, на кои атракциони ще се возите. Такъв списък ще даде увереност, че това определено ще се случи.

6. Ние играем

Помислете как да организирате приключения, които не сте успели. Организирайте вашите разходки, развлечения у дома. Играйте с любимите играчки на вашето дете, измислете град на играчки с паркове и забавления.

7. Мечтаем

Мечтите ще ви помогнат да преживеете някои неприятни емоции. Мечтайте с детето си какво би се случило, ако всичко се получи. Щяхме да отидем в увеселителния парк, ако не беше валяло, какво прекрасно пътуване щеше да е, ако не се беше разболял. Фантазиите ще помогнат на детето да се успокои и да помислите за планове за бъдещето.

8. Празник на тъжно събитие

Ако нещо не се получи и плановете са нарушени, не тъгувайте. Организирайте празник на лошо време, лошо настроение и счупени играчки, може да бъде много забавно и интересно.

Прочетете още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град