За родители

Начало | За родители | 6 позабравени забавни неща, които да опитате с децата в почивните дни

6 позабравени забавни неща, които да опитате с децата в почивните дни

Аз детето | 2022-09-24

6 позабравени забавни неща, които да опитате с децата в почивните дни

Като родители, особено на повече от 1 дете, които са на различна възраст, често ни е трудно да измисляме дейности, на които всички да се наслаждаваме заедно. А това е важно! Важно е понякога цялото семейство да се забавлява заедно, защото това укрепва връзката помежду ни, показва ни, че можем да разчитаме един на друг и ни създава прекрасни спомени. С наближаването на кратките почивки от училище решихме да съставим списък с всички ретро неща, които можете да правите с децата си. В края на краищата, няма по-добър начин да ви накараме да се почувствате стари от чувството на носталгия по „добрите стари дни“! ;-)

1. Ходене до библиотеката

Колко от вас като малки са ходели до библиотеката за някоя интересна книга или просто да разгледат? А нашите деца не го правят често. Не че не четат, но при всички устройства и цялото знание на света в интернет просто всичко е на една ръка разстояние от тях. И въпреки това библиотеките имат все още своето очарование. Отидете, разгледайте, а и често детските отдели организират различни забавления.

2. Ходене на кино

Както е и с библиотеките, днес има много начини да гледаш най-новите филми в комфорта на дома си. Но ходенето на кино е все така вълнуващо и интересно. Така че изберете някой филм, има толкова подходящи и за деца, и за възрастни и се насладете като в доброто старо време.

3. Не се сърди човече

Вероятно сте виждали тази много поп арт цветна настолна игра. Но знаете ли, че играта е създадена във викториански времена? В тази игра, предназначена за четирима играчи, всеки човек избира един от четирите основни цвята на дъската и получава четири пионки в този цвят. Хвърлете зар и решете коя пионка да преместите по дъската. Първият играч, който премести и четирите пионки в домашния триъгълник, печели. Много е забавно!

4. Каране на кънки и ролери в парка

Няма родител, който да не е карал поне веднъж, нали? Дори и да сте позабравили малко как става, вземете си кънки заедно с децата и отидете навън за едно каране. Ще е забавно, дори и да не се справяте толкова добре и като нищо ще запалите децата по спорта.

5. Сладолед край плажа

Не знаем за вас, но някои от най-добрите ни спомени са най-простите. Яденето на сладолед на плажа е един от тях. Дори и да не живеете близо до водата, отидете с колата до някоя рекичка, езерце, като семейство. Опаковайте си пикник или просто няколко сандвича. Но винаги завършвайте деня с готин сладолед, преди да се приберете вкъщи – обещаваме, няма да съжалявате!

6. Още забавления у дома

Невинаги е нужно да напускате къщата, за да се забавлявате като семейство. Ето няколко готини идеи, които можете да споделите с децата си от уюта на собствения си дом (бонусът е, че никой не го интересува, ако не сте си сресали косата!).

  • Вземете някое йо-йо и научете някои трикове.
  • Играйте карти – помните ли как се играе на война или сантасе? А някои може да помнят и Черен Петър.
  • Какво ще кажете да превърнете подреждането в игра? За по-малките можете да направите училище с плюшените играчки и вас, детето ще е очаровано, че ще бъде ваш учител.
  • Има хиляди идеи, просто помислете какво сте харесвали вие като деца!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град