покани

Начало | покани | 22-метрово виенско колело гостува на „Парк фест“ в София

22-метрово виенско колело гостува на „Парк фест“ в София

Аз детето | 2024-06-14

22-метрово виенско колело гостува на „Парк фест“ в София

Столичният парк „Студентски“ е домакин на седмото издание на „Парк фест“, съобщава БНР. Фестивалът ще се проведе до 16 юни. Фестивалът ще бъде открит от музикалната легенда на българската сцена – Васил Найденов, на сцената посетителите ще видят и едни от най-обичаните български изпълнители като Стенли, Боро Първи и Михаела Маринова. За първи път в София гостува и най-високото виенско колело, което някога е било поставяно в столицата. То е с височина от над 22 метра и ще предостави на посетителите гледка към града и Витоша.

„За първи път посетителите ще могат да се насладят на огромно, много красиво, чисто бяло виенско колело. Такова пътуващо виенско колело досега не сме имали в София никога. Всички могат да си направят страхотни снимки, тъй като гледката отвисоко е много красива“, сподели Ния Младенова, която е част от организаторите. „Парк фест“ ще бъде с целодневна програма, която предлага безплатни спортни и творчески класове, екоактивности и забавления за малки и големи. Предвидени са и образователни занимания, интерактивни научни демонстрации и експерименти.

За любителите на изкуството на разположение ще бъде Артбазар с творби на родни автори и занаятчии. Събитието е подходящо за цялото семейство, а входът е свободен. В дните между 20 и 23 юни „Парк фест“ ще се проведе и в Северния парк.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град