покани

Начало | покани | За пета поредна година Регионалният исторически музей в Стара Загора организира лятна занималня за деца

За пета поредна година Регионалният исторически музей в Стара Загора организира лятна занималня за деца

Аз детето | 2024-07-17

За пета поредна година Регионалният исторически музей в Стара Загора организира лятна занималня за деца

До 2 август всяка сряда, както и всеки четвъртък и петък децата ще могат да се запознаят с богатата история на града и ще се забавляват с творчески ателиета и образователни игри.

„Участниците ще се отправят на едно вълнуващо пътешествие през всички исторически епохи – от праисторията до най-новата ни история. Ще разгледат музейните експозиции, ще чуят интересни истории за артефактите, ще работят с глина, ще апликират, ще се научат да тъкат, ще влязат в ролята на млади археолози и реставратори и ще се докоснат до техниката и старите играчки от времето на баба и дядо“, разказаха за БТА организаторите.

Предвидени са и посещения в музейните обекти „Хилендарски метох“ и къща музей „Градски бит, XIX в.“. Заниманията се провеждат всяка сряда, четвъртък и петък от 10:00 до 12:30 ч. в сградата на РИМ-Стара Загора. Участието е с предварително индивидуално записване на тел.: 042/919-214 до запълването на максималния брой места – 15. Цена за участник на ден: 10 лв.

Подробна програма на заниманията може да намерите тук.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град