За учители

Начало | За учители | 15 училища споделят опит на първия STEAM форум в София

15 училища споделят опит на първия STEAM форум в София

Аз детето | 2022-10-18

15 училища споделят опит на първия STEAM форум в София

Над 15 училища от цялата страна ще споделят опита и успешните си педагогически практики на първия национален STEAM форум в София. В събитието „STEAM школо под пара“, което ще се проведе от 29 до 31 октомври, ще се включат 25 преподаватели и експерти от различни институции и организации в сферата на образованието. Те ще представят своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите в учебния процес и проектно базираното обучение, съобщиха организаторите.

Програмата на форума включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата и прилагането на технологиите като начин за разширяване потенциала на всеки ученик.

Специален гост на форума е водещият световен образователен експерт Гари Стейгър, който ще проведе двудневен семинар-работилница, насочен към устойчиво подобряване на учебната среда и нейната трансформация чрез съчетаване на модерни дигитални технологии и съвременни образователни теории. Курсът е подходящ за учители по всички предмети и нива на умение и всички, които се интересуват как да прилагат изследователски подход и как да работят в партньорство с колеги от други академични области, за да създадат провокиращи за децата STEAM проекти и предизвикателства.

В рамките на форума, на изложението „Докосни науката“, повече от 25 организации и компании, работещи в областта на STEAM обучението ще представят най-новите си проекти, оборудване и технологии.

Организатор и домакин на форума е „Българско школо“ в партньорство с Тракийския университет в Стара Загора, СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново и Академия за родители.

Събитието „STEAM школо под пара“ се реализира с подкрепата на „Овергаз академия“. Академията се стреми да повишава конкурентоспособността на газовите горива, да насърчава и подпомага сътрудничеството между компании и образователни институции в сектора. Основните ѝ цели са свързани с обучение и повишаване на квалификацията на експерти и мениджъри, активното привличане на ученици, студенти и млади хора към енергийния сектор, както и развитието на научноизследователската дейност в областта на природния газ, водородната енергетика и плановете за устойчиво развитие.

Това е първото от поредица събития на „Българско школо“, свързани с прилагането на изследователския подход в обучението като фактор за по-добра професионална реализация на младите хора.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град