покани

Начало | покани | „Варненско лято за деца“ излиза на открито с безплатен спектакъл

„Варненско лято за деца“ излиза на открито с безплатен спектакъл

Аз детето | 2020-06-30

„Варненско лято за деца“ излиза на открито с безплатен спектакъл

Детският модул на най-дълголетния ни музикален фестивал „Варненско лято“ ще има нова сцена под небето в двора на реставрираната 118-годишна сграда на НУИ „Добри Христов“, популярно сред варненци като Музикалното училище. Тази неделя там ще се проведе първият спектакъл от „Варненско лято за деца“, озаглавен „В двора на Госпожа Виола“. В ролята ѝ отново ще влезе директорът на Музикалното училище Румяна Петрова, която минали години водеше детските концерти „Приказките на Госпожа Виола“ във Фестивалния и конгресен център.

„Смятаме да използваме възможностите, които предоставя сградата. Ще включим например прозорци, които ще се отварят в определени моменти и от тях ще излизат музикални изненади за нашата публика. Вярвам, че това място има голям потенциал и се надявам цяло лято училището да бъде дом на изкуствата със своята лятна сцена“, обясни Петрова. НУИ „Добри Христов“ и Министерството на културата са партньори на организатора на ММФ „Варненско лято“ – Община Варна.

Програмата на първия детски фестивален спектакъл ще бъде пъстър микс от теми. Част от тях ще са свързани с българската музикална традиция, други ще са американски – от „Уестсайдска история“, както и любими за най-малките мотиви от топпродукции като „Цар Лъв“ и „Замръзналото кралство“. Ще ги изпълни Младежкият оркестър на НУИ „Добри Христов“ под палката на маестро Страцимир Павлов. „Всички млади музиканти са изключително ентусиазирани отново да излязат пред публиката си и да се радват на живото общуване с приятелите на изкуството във Варна“, допълни Румяна Петрова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град