покани

Начало | покани | Приключения, забавни турове и необикновени загадки ви очакват в Борисовата градина

Приключения, забавни турове и необикновени загадки ви очакват в Борисовата градина

Аз детето | 2020-07-10

Приключения, забавни турове и необикновени загадки ви очакват в Борисовата градина

Лятото е време за забавление на открито! На 18 юли Музейко ще се настани в Борисовата градина, подготвил приключения, забавни турове и необикновени загадки. Посещението му е част от програмата „Музейко в парка“, която се провежда за втора поредна година. Творчество, движение и учене чрез игра – всичко това ще бъде част от преживяването в съботния ден.

С тематичното си ателие „Maker Space“ Детският научен център ще припомни защо е важно всеки откривател да има сръчни ръце и богато въображение. Въздушни коридори ще бъдат дадени на миниглайдери, конструирани от децата и техните помощници. С помощта на Музейковците малките изобретатели ще създадат и разноцветни комети, които ще полетят над поляните в Борисовата градина!

Предизвикателството „Бързай умно“ пък ще очаква младите откриватели с любопитни загадки сред зелените кътчета на Борисовата градина. Пъргавият ум и бързата крачка ще дадат преднина на всеки, готов да провери своите знания и съобразителност „на зелено“. Забавните отговори ще превърнат търсенето в приключение с награди! Тематични турове за цялото семейство ще представят обитателите на Борисовата градина – дом на десетки видове птици и богат растителен свят. По време на обиколките деца и възрастни ще се запознаят с представителите на флората и фауната, които често остават незабелязани в големия парк. А какъв по-хубав начин да опознаем природата от лична среща с нейните представители?

Ученето чрез преживяване е неразделна част от заниманията на Музейко, който с помощта на различни активности въвежда децата в необятния свят на науката и природата. Срещите му на открито ще продължат на 8 август, когато екипът на Детския научен център ще посети Южния парк за вълнуващ ден. Събитието е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.

Музейко ще очаква деца и родители на 18 юли, при Лятната Естрада в Борисова градина от 10:00 ч. до 16:00 ч.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град