покани

Начало | покани | Пясъчни творения събират за пети път деца на плаж „Двореца“ в Балчик

Пясъчни творения събират за пети път деца на плаж „Двореца“ в Балчик

Аз детето | 2020-07-17

Пясъчни творения събират за пети път деца на плаж „Двореца“ в Балчик

Белият град – Балчик и тази година е домакин на детския фестивал „Пясъчни творения“, който събира деца от различни градове и държави, които обичат да творят. Целите на фестивала са децата да работят сред природата, с естествени материали и да разкрият своя талант. Събитието ще се проведе тази събота на плаж „Двореца“ в града. Организатор на артсъбитието е културният център „Двореца“. Фестивалът насочва интереса им към пясъчното изкуство.

Участниците ще имат на разположение 1 час – от 9 до 10 часа, да създадат творения с пясък и дарове на морето. Жури – Венцислав Марков – скулптор, Ивелина Романова – от Регионалния исторически музей-Добрич, и Христина Цонкова – художник, ще раздаде различни награди. Участниците са разделени в 4 възрастови групи: от 3 до 6 г.; от 7 до 9 г.; от 10 до 12 г.; от 13 до 18 г. Всеки получава диплом за участието си, а във всяка възрастова категория има и материални награди. Петчленното жури връчва и специални награди за най-добро пясъчно творение.

Организаторите поясняват, че всички мерки за безопасното провеждане на събитието ще бъдат взети. От 2019 г. фестивал „Пясъчни творения“ е признат за национално значимо събитие, като е включен в общонационалния културен календар на Министерството на културата.

Прочетете още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град