Vip интервю

Начало | Vip интервю | Въпроси и отговори по случай 80-годишнината на Бъгс Бъни: С главния продуцент на „Шантавите рисунки“ – Пийт Браунгард и настоящия глас на Бъгс Бъни -– Ерик Бауза

Въпроси и отговори по случай 80-годишнината на Бъгс Бъни: С главния продуцент на „Шантавите рисунки“ – Пийт Браунгард и настоящия глас на Бъгс Бъни -– Ерик Бауза

Аз детето | 2020-07-30

Въпроси и отговори по случай 80-годишнината на Бъгс Бъни: С главния продуцент на „Шантавите рисунки“ – Пийт Браунгард и настоящия глас на Бъгс Бъни -– Ерик Бауза

Бъгс Бъни е измислен анимационен герой и носител на награда „Оскар“, който се появява във филмчетата „Шантавите рисунки“ и „Весели мелодии“, продуцирани от Warner Bros., и е един от най-разпознаваемите персонажи в света. Неговата най-известна реплика е „Какво става, шефе?“, обикновено казана с хапка морков в устата.

Как характеризирате Бъгс Бъни на 80 г.?

ПБ: Нашата версия на Бъгс е малко като версията от 40-те години. Героят му е толкова разпознаваем и богат. Всички виждаме по малко от себе си в Бъгс. Той има всички тези страхотни черти, които се стремим да имаме. Той е най-смешният и най-остроумен в стаята, защитава безсилните, бори се срещу насилниците, пътешества, шегаджия е, може да играе много роли: да бъде бръснар, бикоборец и т.н. Той е емблематичен персонаж, спечелил „Оскар“, има звезда на Алеята на славата. Мисля, че последователността му е това, което ни кара да говорим за него дори след 80 години.

Защо решихте да се съсредоточите върху персоната му от 40-те във вашата версия?

ПБ: Бъгс Бъни беше по-сложен през 40-те, отколкото стана в по-късните години. В анимациите от 40-те той имаше недостатъци, като например когато се състезаваше със Сесил Костенурката и не можеше да я победи. Бъгс може да се провали понякога, да се ядоса и да бъде емоционален. В по-късните години свикнахме с Бъгс Бъни като перфектен, безупречен персонаж. Бъгс Бъни през 40-те имаше динамичен диапазон от емоции. Анимирането му също беше по-енергично, той не стоеше изправен през цялото време. Обичаме това и искахме да го почетем.

Осъвременихте ли света на Бъгс Бъни? Има ли смартфон, използва ли интернет?

ПБ: Има няколко епизода, в които той има някои съвременни неща, но не го направихме задължително. Не е нужно да вкарваме съвременни технологии в анимацията постоянно. Използвахме ги, ако беше удобно, за да помогнем за по-нататъшната история. Ние сме съвременни хора и без значение какво правим, дори и да изглежда като стария дизайн на Бъгс Бъни, съвременната реалност ще влезе в писането, редактирането, озвучаването, музиката.

Трудно ли е да се пишат истории за герой, който е толкова обичан от редица поколения по света?

ПБ: Много е стряскащо понякога, но аз обичам „Шантавите рисунки“ и знам, че и хората, с които работя, ги обичат. Знаех, че ако подходим с привързаност към него, всичко ще се получи както трябва. Когато си истински фен на нещо, чувстваш кое е правилно и кое не. Класическите епизоди са специални по някаква причина и ние се опитвахме да ги почитаме, правим всичко възможно, за да пренесем героите в нов век и се надяваме хората да ги намерят за забавни.

Какво се надявате по-младата и също по-възрастната публика да получи от Бъгс 80 години по-късно?

ПБ: Анимацията е за всяка възраст и е погрешно да се пише, мислейки, че е само за деца. Ако се опитвате да разказвате истории чрез анимация, трябва да ги разкажете така, че всички хора да могат да ги съпреживеят. През това трудно време искам хората да включат „Шантавите рисунки“ – по-старите епизоди, или тези, които създаваме в момента, и да се смеят, да избягат от ежедневието си.

Какво обичате най-много в този герой?

ЕБ: Нещото, което най-много обичам в Бъгс, е, че той винаги запазва спокойствие, независимо в каква ситуация се намира. Винаги получава последната дума и шегите му са вечни.

Кой е най-любимият ви епизод и защо?

ЕБ: Всяка събота сутрин, брат ми и аз гледахме „Шоуто на Бъгс Бъни и Туити“. Смеехме се на всички епизоди, но любимият ни се казваше „Hillbilly Hare“, режисиран от Боб Макимсън.

И накрая, желанието на Бъгс Бъни за рождения му ден е ...

ЕБ: „Пожелавам си мир на Земята и голяма кошница с моркови, шефе!“

* * *

Скок, подскок и много бели за отскок



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град