малък готвач
Целувки в микровълнова – много сладки и много бързи
Целувките са най-простите, най-старите и най-вкусни сладки, които можете да си приготвите. Много опитни готвачи обаче ще ви кажат, че те се правят трудно! Всъщност оригиналната истинска рецепта за целувки отдавна е позабравена, защото никой вече не ги приготвя у дома. При наличието на толкова други рецепти за сладкиши, както и готови вкуснотии (включително и целувки) вече никой не си ги приготвя у дома. Или поне досега! Защото точно в този момент ще ви кажем една бърза и уникална рецепта. При това целувките ще изпечете в микровълнова – колко лесно, нали?
Ето и необходимите продукти за около 10 целувки:
- 3 чаени чаши пудра захар
- 2 яйца
Ще ви трябват също:
- купичка
- чиния
- чаша
- бъркалка или лъжица
- плоска чиния подходяща за микровълнова
Ето и как точно да си ги приготвите:
Първо сипете пудрата захар в купичка. После в отделна чинийка чукнете първото яйце. Нали знаете, че целувките се правят само от белтък. О, не, ама защо не казахте по-рано си мислите сега. Как ще отделим белтъка. Много лесно. Похлупете жълтъка с чашката, а след това с другата ръка хванете чинията внимателно, за да не я изпуснете и я наклонете към купичката. Белтъкът се изсипва съвсем лесно точно където трябва. Така направете и с другото яйце, а пък жълтъците сложете в хладилника, все ще послужат за нещо.
После с лъжицата разбъркайте белтъците с пудра захар, така че да се получи еднородна смес. Колкото повече бъркате, толкова по-гъста ще става. Почти като пластилин – точно такава трябва и да бъде. Накрая даже ще трябва леко да омесвате с ръце.
Накрая от така направеното... тесто направете топки колкото кюфтета. Поставете ги на два-три пръста разстояние в плоска чиния подходяща за микровълнова. Накрая включете на две минути на средна температура! Внимавайте обаче. След като се изключи, чинията ще е доста топла, затова изчакайте още около една минута преди да я извадите, пък и самите целувки също трябва да изстинат. Накрая сте готови – вкусни и много лесни!