малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусно лекарство: млечен коктейл, който ще ви избави от кашлицата по-бързо

Вкусно лекарство: млечен коктейл, който ще ви избави от кашлицата по-бързо

Аз детето | 2019-01-25

Вкусно лекарство: млечен коктейл, който ще ви избави от кашлицата по-бързо

Какво става? Какъв е този звук? О, нима имате кашлица! Много е неприятно, но в момента за съжаление времето е такова, че повечето от нас кашлят. И тогава се започва и с хапчетата за гърло, сиропите и други подобни лекарства. Някои от тях имат доста добър вкус, но други са ужасно горчиви. Но дори и с вкус на карамел сиропът за кашлица пак не е най-хубавото нещо, което някой би искал да пие. От друга страна подпомогнат с един млечен коктейл може да ви избави от кашлицата много по-бързо отколкото сам. Сериозни сме, научихме тази рецепта от един лекар. Тя е напълно безопасна и всеки от вас, който кашля и обича мляко може да я опита. Всъщност можете да си го приготвяте дори и без да кашляте. Вкусно и полезно е. Само запомнете от нас, че ако сте болни това не е заместител на лекарство, а само му помага. Но преди да вземете лекарства говорете с родителите си да ви заведат на лекар. Сега ето и вкусната и полезна рецепта!

Всичко е просто! Вземете половинка банан и го поставете в купичка. Смачкайте го на пюре с вилица. Бананите се мачкат доста лесно понеже са меки и няма да имате проблеми с това. Ако пък някой възрастен може да ви помогне направо го помолете да го пасира с кухненски робот. След това прехвърлете банановата каша в любимата си чаша. Вътре сипете и една супена лъжица какао и напълнете чашата с предварително затоплено прясно мляко. То не трябва да е вряло, но не трябва и да е студено. Иначе няма да има ефект! После разбъркайте хубаво, докато получите вкусна за пиене смес или така наречения от нас млечен шейк.

Накрая.... просто го изпивате и имате още един „войн“ в борбата с кашлицата в организма си!

Каква е тайната на рецептата и какво общо има с кашлицата? Какаото е отличен източник на теобромин, който облекчава съдовите спазми и улеснява дишането. Банан с мляко пък действа като отхрачващо средство. Тази напитка има и тонизиращо действие – т. е. успокоява нервната система. Затова изпийте тази здравословна напитка, когато кашляте или сте болни от грип.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град