сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Светеща гирлянда от чашки сътворете и дома си в коледен превърнете!

Светеща гирлянда от чашки сътворете и дома си в коледен превърнете!

Аз детето | 2020-12-09

Светеща гирлянда от чашки сътворете и дома си в коледен превърнете!

Украсихте ли вече дома си за Коледа? Всъщност независимо дали сте или не сте, винаги има място за още една гирлянда – особено ако е като тази, която сега ще ви предложим. Нея лесно можете да си направите сами, а тя ще донесе допълнителна коледна радост у дома. Ако пък все още не сте украсили... Време е да започнете, колкото по-рано, толкова по-хубаво и повече време ще има добро настроение. Коледната украса е единствената, която може така да развеселява обстановката и да подтиква към хубави мисли и бляскави мечти! Независимо дали ще ви идват гости на празника или ще бъдете само семейството, такава необичайна гирлянда ще се хареса на всички. И като казваме необичайно, имаме предвид наистина много интересно и дори странно. Докато я правите може да ви се стори, че от това нищо няма да се получи. На нас определено ни се струваше така по едно време, но пък после видяхме колко красив е крайният резултат. Всеки обича коледните лампички, нали? Когато обаче ги слагаш всяка година понякога ти омръзва и си купуваш нови. Но защо е нужно това, след като и старите си работят. При това можете много лесно да ги преобразите в красива и оригинална гирлянда с помощта на... чашки. Как точно ли? Виждаме, че сте нетърпеливи да разберете, затова направо ще ви кажем.

Преди да започнете обаче имайте предвид, че говорим за онези малки и фини лампички, които не мигат непрекъснато и много и най-важното не загряват. Със сигурност имате и такива, защото те станаха доста популярни през последните години.

Ще са ви необходими също:

  • хартиени чашки – броя им зависи от броя на лампичките
  • гофрирана хартия или пък такава за подаръци (най-хубаво ще бъде ако имате поне три различни цвята или шарки)
  • тиксо
  • ножица

Това е всичко необходимо, а ето и колко лесно се прави. Отнема малко повече време, но пък кога можете да творите такива неща, ако не точно сега! Първото с което да започнете е да опаковате всички чашки – да ги направите по-шарени. Това става лесно – просто облепете всяка чашка с хартия. Може да е една и съща или пък различна за всяка, защото колкото по-цветна е една коледна украса, толкова е по-хубава. Ако пък решите можете върху самите чашки с цветни моливи или флумастери да нарисувате елхички, звездички, снежинки. Пак би станало красиво.

После на дъното на всяка чашка възможно най-близо до средата изрежете малка дупка. Дупката трябва да е достатъчно широка, че да пъхнете вътре лампичката, но и достатъчно тясна, че тя да не се изхлузва от нея. За целта ви предлагаме да си оставите една чашка по която да премерите и след това така да изрежете и останалите. Или пък просто направете съвсем малка дупка и след това пъхайте направо лампичката, която допълнително ще разкъса чашата толкова, колкото е необходимо. В този случай обаче е малко по-трудно и трябва да внимавате да не счупите лампичката или пък да разкъсате чашата прекалено. Ние опитахме и двата начина и винаги ставаше, просто трябва да се внимава малко повече.

След като всяка лампичка е пъхната в чашка сте готови. Можете да ги окачите на елхата или още по-хубаво някъде в дома. Ние ги поставихме около вратата на стаята и се получи толкова красиво и интересно. Не само, че придава повече коледно усещане, но дори и стават като идеална нощна лампа. Само когато ги включите първия път проверете дали не загряват прекалено. Но както казахме ако използвате малки немигащи лампички – няма шанс това да се случи.

Кой да предположи, че само с едни чашки лампичките могат да станат толкова различни и красиви!

За още весели коледни идеи цъкнете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град