сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подаря на татко за Коледа? Защо не ръчно изработен ключодържател?

Какво да подаря на татко за Коледа? Защо не ръчно изработен ключодържател?

Аз детето | 2020-12-22

Какво да подаря на татко за Коледа? Защо не ръчно изработен ключодържател?

Всички обичат ръчно изработения ключодържател, нали така?! Ако още не сте измислили какво да подарите на любимия си татко за Коледа, ето ви една чудесна идея. Но както знаете ще е за нещо ръчно изработено от вас! Ние все още смятаме, че за един родител или близък приятел ръчно изработените неща са най-хубавите подаръци на света. Когато подариш нещо на близък човек, което си направил сам или сама, човекът знае, че си вложил цялото си сърце и е специално за него, а именно това прави един подарък специален. Можете да направите този ключодържател в каквато форма решите, ние ви даваме само пример и как да го изработите, но ако вложите някаква мисъл в него и се сетите за любимото нещо на татко, можете да го направите изключително специален!

Ето от какво ще имате нужда:

  • малко пластмаса от кутия в която се продават маслини или готово ястие
  • метални пръстени от стар ключодържател
  • цветни моливи
  • маркер
  • панделка
  • ножица
  • тавичка
  • хартия за печене

Преди да започнете имайте предвид, че ще използвате фурната за малко, така че трябва да сте много внимателни.

Ето и как да го изработите:

Първо разбира се добре измийте пластмасовата кутия и я оставете да изсъхне напълно. След това очертайте или нарисувайте нещото, което сте решили. Ние избрахме да очертаем просто ръката си, но вие можете да нарисувате и друга фигурка, която да олицетворява нещо, което татко харесва. Ако ще ви е по-лесно можете да го нарисувате на хартия и да си направите шаблон, а после да го очертаете на пластмасата с маркера. Най-хубаво и лесно става върху капака на кутията.

Следващата стъпка е внимателно да изрежете очертаната фигура. А сега вече можете и да я оцветите. Може да изглежда, че моливите не вършат особена работа, но после ще е красиво. После най-отгоре на фигурата направете малка дупка по средата, тя ще ви трябва за по-късно.

Сега и важната част в която трябва да действате с повече внимание. Застелете тавата с хартия за печене. Поставете пластмасовата ръка (или друга фигура) върху хартията за печене. Поставете тавата за печене във фурната. Пуснете на 180 градуса и изчакайте пет минути. По време на процеса на свиване във фурната ще сте свидетели как фигурката ще се накъдри. Не се паникьосвайте! Това къдрене трябва да се случи и ще се махне след като приключи свиването.

След 5 минути изключете фурната и много внимателно извадете тавата. Не пипайте нищо друго за 5 минути, докато изстине, защото иначе пластмасата ще е много гореща.

Най-накрая прекарайте панделката и халките през дупката, която направихте. Ако използвате варианта с ръката ви, можете да очертаете ръцете и да ги направите по същия начин и на останалите членове на семейството. Ще стане незабравим ключодържател и много оригинален и ценен подарък.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град