новини детски

Начало | новини детски | Слънчево и весело премина 11-тото издание на детския велокрос

Слънчево и весело премина 11-тото издание на детския велокрос

Аз детето | 2013-09-29

Слънчево и весело премина 11-тото издание на детския велокрос

Весело, усмихнато, оспорвано, слънчево, пълно с награди и различни забавления – така премина 11-тото издание на ежегодния велокрос за деца до 12 години, организиран от Az-deteto.bg. Състезанието се проведе на 29-ти септември 2013 г. в столичния парк „Заимов“.

Всички деца, както и екипът на Az-deteto.bg, успяха за няколко часа да оставят любимите си компютри и да се позабавляват на открито. Най-нетърпеливите състезатели дойдоха още в 9 ч. сутринта, за да се регистрират и веднага след като трасето беше маркирано го изпробваха. Регистрацията на участниците продължи чак до 10 и 30 ч., защото желаещите да покажат своите умения бяха наистина много.
Първият, който официално имаше честта да изпробва трасето (дали е безопасно и дали всичко е както трябва с него) беше нашият специалист по каране на колело Боно. След като се увери, че всичко е наред, беше официално открито истинското състезание.

А самото състезание... то наистина беше изключително оспорвано и всеки един участник беше невероятно добър. По традиция първи на старта бяха най-малките и най-нетърпеливи участници – до 5-годишна възраст, след тях от стартовата линия тръгнаха 5 и 6-годишните, веднага следвани от децата на 7 и 8 години, на 9 и 10, а последни, но не и по важност бяха „ветераните“ на възраст до 12 години.
Тъй като участниците бяха много, за да не стават непредвидени ситуации, по време на състезанието се налагаше да има по няколко старта за всяка възрастова група, което не беше никакъв проблем.

Докато останалите се състезаваха бяхме предвидили и други забавления в парка. В тях, освен миналите вече по пистата състезатели, се включиха и много майки и татковци, баби и дядовци, а също и тези, които или бяха забравили колелата си, или пък все още бяха малки за състезанието. А какви бяха тези забавления ли? За всички малки и талантливи деца, а и майки също, имаше отделено специално поле за рисунки с тебешири. Когато рисуването приключи се получи една страхотна галерия от шедьоври в парка. Имаше принцеси, цветя, замъци, извънземни, китове и какво ли още не. За тези, които не си падат чак толкова по рисуването имаше сцена, на която можеха да се раздвижат и да покажат своите танцови умения и способности със страхотните танцьори от "Pretty Dance Hall".

Разбира се като на всяко състезание имаше медали, а също и награди, предоставени от генералния ни спонсор „Тандем“, който освен страхотните награди за победителите беше осигурил и вкусна подкрепа за всички със своите продукти. Награди за всички имаше и от основния ни партньор „ЧЕЗ“. Освен в края на състезанието награди имаше и в самото му начало, защото всеки, който дойде получи от специалните книжки на нашия основен партньор, както и шапка и вкусна зърнена закуска.

Като споменахме за наградите и време да обявим и имената на победителите, а те са:
В групата на най-малките до 5 години на първо място финишира Тодор Петров, плътно следван от Боримир Гаврилов и Преслав Кожухаров; в групата от 5 до 6 години за златен медал се пребори Ивайло Георгиев, за сребърен – Стоян Шукалов, а бронзов медал спечели Йордан Шейтанов; в групата на 7 и 8-годишните на първо място финишира Николай Витанов, следван от една много смела малка дама на име Анастасия Каменова и на трето място е Михаил Михайлов; при 9 и 10-годишните, както и при всички останали беше много оспорвано, но накрая пръв успя да финишира Мартин Иванов, следван от Валентин Башев, а веднага след него беше Васил Черкезов; и последни, но не и по важност бяха групата на най-големите от 11 до 12 години, като при тях класирането е следното: на първо място завърши Кристиян Ляпев,  на второ – Борис Костов, Филип Хаджииванов и на трето е .

Всички те получиха своите награди на официално награждаване, след което последваха още музика и още танци.

И накрая Az-deteto.bg благодари на всички деца и родители, които дойдоха днес и направиха този велокрос толкова вълнуващ и чудесен!

Генерален спонсор на велокроса е „Тандем“, а основен партньор на събитието е „ЧЕЗ България“. „Велокрос 2013" се провежда и с любезното партньорство на Столична община.



Коментари
1 коментар

Николай Витанов, ,

Публикувано на 30.09.2013

Здравейте, от къде могат да се вземат/видят снимките от награждаването, които правиха Вашите фотографи?

От редакцията: Здравейте. Снимките са публикувани в рубриката "фотопоглед".

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град