новини детски

Начало | новини детски | Уникален чешки спектакъл представя детската програма на "Sofia Dance Week" 2013

Уникален чешки спектакъл представя детската програма на "Sofia Dance Week" 2013

Аз детето | 2013-10-11

Уникален чешки спектакъл представя детската програма на "Sofia Dance Week" 2013

И тази година "Sofia Dance Week" предлага специална програма от спектакли и ателиета за деца от различни възрастови групи.
Първият спектакъл за деца в програмата идва от Чехия и ще се играе два пъти в неделя, 13 октомври – от 15 и от 17  ч. в Държавния музикален и балетен център. Целта на представлението е да въвлече най-младата аудитория в многообразието от форми и стилове в жанра на съвременния танц.

Чешкият спектакъл "Animal Carnival" ("Карнавал за животни") на компанията Barbora Látalová е интерактивно танцово представление за деца над седем години. Част от самото представление е музикалният, движенчески и визуален уъркшоп, в който участват и децата. С участието на детската публика, която присъства на сцената от началото до края на представлението, в спектакъла непрекъснато оживяват невероятни животински видове. Мултимедйиното представление съчетава движение, танц, видео прожекции, оригинална музика и звук, докато играе със светлина и сенки, танц и покой.

Децата се впускат в пътешествие под земята, във водата, сред тревата, създават и много измислени, странни същества. С участието на детската публика, която присъства на сцената от началото до края на представлението, в спектакъла непрекъснато оживяват невероятни животински видове. Част от самото представление е музикалния, движенчески и визуален уъркшоп, в който децата се включват. Ателието дава уникална възможност на малките зрители да се запознаят с принципите и творческия процес на движенческия театър и танца. Децата стават част от артистичния екип, като влизат в ролята на хореографи, танцьори, композитори. Заедно с артистите те изследват различните начини, по които се движат животните. Изпробват различни движения, слушат и създават своя музика и звуци, въплъщават с телата и въображението си странните животински същества.

Представлението е част от програмата на "Sofia Dance Week" 2013 благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република Чехия и Чешки център-София.

Организатори са "Едно" и Фондация "Америка за България".



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град