малък готвач

Начало | малък готвач | Шоколадово брауни по класическа рецепта

Шоколадово брауни по класическа рецепта

Аз детето | 2017-11-23

Шоколадово брауни по класическа рецепта

Брауни – любимият десерт на всеки американец вече става такъв и на още много хора от различни държави по света. Вие някога опитвали ли сте брауни? Това е един много апетитен десерт с богат шоколадов вкус, така че не се съмняваме, че ще ви хареса. Интересното при браунито обаче е не само вкусът. Може би в света няма друг десерт, който да има по-загадъчна история. Кой ли не си е приписвал рецептата за брауни... Според една от най-разпространените истории вкуснотията е била приготвена съвсем случайно. В един прекрасен ден обикновена жена от щата Мейн в САЩ искала да направи шоколадова торта за семейството си. Всичко вървяло по план докато не забравила да добави мая към тестото за блатовете, които естествено не се надигнали. (Ако обичате да готвите и да разберете защо маята е толкова важна сме се подготвили и можете да прочетете тук). Но домакинята никак не била разстроена от този факт и въпреки всичко изпекла плоската си торта. Сервирала я нарязана на квадратни парчета и нарекла шоколадовата си торта брауни, което в буквален превод означава кафяво.

Така че сега ако искате и вие като домакинята да си направите едно наистина вкусно „кафяво“... тоест брауни ще ви предложим нейната класическа рецепта. Лесно е и е толкова шоколадово, че направо се топи в устата!

Необходими продукти:

  • 200 г масло
  • 180 г пудра захар
  • 3 яйца
  • 200 г черен шоколад
  • 125 г брашно
  • 2 супени лъжици обикновено какао
  • щипка сол
  • 80 г орехи
  • 1 пакетче ванилия

Смело напред!

Вземете чаша или подходяща за микровълнова купа. В нея сложете маслото и шоколада начупен на парченца. След това ги пуснете за около 10 секунди. Извадете, разбъркайте с лъжица и пак пуснете. Повтаряйте това докато шоколадът се разтопи напълно. Това обикновено отнема не повече от 30 секунди общо.

В друга купа счупете яйцата и ги разбийте с пудрата захар, докато станат на пяна. Не се притеснявайте, това може да звучи дълго и трудно, но всъщност е супер лесно. Яйцата се разбиват много лесно. Към тях добавете разтопения шоколад и разбъркайте. След това добавете и брашното, какаото и ванилията и пак разбъркайте. Трябва да се получи гъста каша.

Досещате се, че сега към нея трябва да добавите орехите. За този десерт не е необходимо да са смлени или нещо такова. Просто ги начупете с ръце на парчета. По-вкусно е ако се усещат повече. Няма значение дали са равни парчетата и колко са големи, важното е орехите просто да не са цели.

Почти накрая вземете тавичка, постелете дъното ѝ с хартия за печене и изсипете тестото вътре. Сега остава да изпечете! Печете на 180 градуса за около 30-40 минути. Помнете, ако не сте сигурни, че можете сами, помолете някого да ви помогне за печенето. След това, когато браунито е леко изстинало нарежете на квадрати и сте готови.

За повече разкош можете да си го украсите с любими плодове и прясна мента, но дори и така да го оставите, шоколадовият му вкус е ненадминат!

Не си мислете, че това е всичко. Имаме и още чудесни шоколадови рецепти:
Горещ шоколад по нов начин
Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт
Отново е време за горещ шоколад – този път с джинджифил
Шоколадови шарени бисквити



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град