малък готвач
Начало |
малък готвач |
Бисквити „Слонско ухо“
Бисквити „Слонско ухо“
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
6 супени лъжици захар
канела
1 супена лъжица олио
Приготвяне:
Разстиламе пакета бутер тесто на масата и го поръсваме със захарта и канелата. След това оформяме руло, като го навиваме от двете страни и го оставяме в хладилника за около 30 минути.
След като го извадим от хладилника режем рулото на филийки, като за това е добре да помолим някой възрастен да ни помогне.
Редим нарязаните филийки в тава, леко намазана с олио или слагаме отдолу хартия за печене. Загряваме фурната на 220 градуса и ги печем до зачервяване. След като ги извадим може отново да се поръсят с малко захар или пудра захар.
Вижте още:
Вкусни бисквити "Ала Шоко"
Бисквити от сметана
Шоколадови Super бисквити
Бисквити а ла Ива
Бисквитите на Мони
Вкусни бисквити "Ала Шоко"
Бисквити от сметана
Шоколадови Super бисквити
Бисквити а ла Ива
Бисквитите на Мони
Габриела , 10 г.,
Публикувано на 12.02.2012
Искам да кажа как направихме с мама тези бисквитки.По същия начин , само че не използвахме канела,защото не ни се намираше,но и така бяха доста вкусни.Когато го сложихме да се печат , те почнаха да се надуват и някои да се пречупват,тъй че ако това стане , да се подуят или да излезат малко от тавичката това да не ви притеснява :)