малък готвач

Начало | малък готвач | Шапката на Дядо Коледа никога не е била по-вкусна

Шапката на Дядо Коледа никога не е била по-вкусна

Аз детето | 2017-12-01

Шапката на Дядо Коледа никога не е била по-вкусна

Как мислите, каква ли на вкус ще е шапката на Дядо Коледа? Спокойно, не се притеснявайте да ни отговорите, няма да ви караме да я опитате, за да разберете дали сте прави. Всъщност ще ви накараме, но не точно тази шапка. Какво ще кажете за канела или пък шоколад? Може да е нещо солено, като... като... палачинки със сирене... Защо пък не? За нас обаче шапката на Дядо Коледа има вкус на брауни, ягоди и сметана! Толкова е вкусно и ако се чудите откъде знаем това – много просто, опитвали сме я. Спокойно, Дядо Коледа е добре и все още си има своята шапка, ние сме опитвали един вкусен и много добре изглеждащ коледен десерт, който можете да си приготвите още сега. Той ще внесе у дома едно прекрасно настроение, което е наистина подходящо за декември! Опитайте!

За да си приготвите тези вкусни шапчици ще ви трябват:

  • течен шоколад
  • 1/3 бучка масло
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 чаши брашно
  • 16 ягоди
  • разбита сладкарска сметана

Пригответе си също и:

  • дълбока купа
  • тавичка
  • хартия за печене
  • коледна чиния
  • лъжица

Време е да готвим:

Първото, което трябва да направите е да извадите маслото от хладилника ако е било там. Поставете го направо в купата за бъркане и го оставете половин час някъде в кухнята. Цялата работа е в това, че просто трябва да поомекне.

След половин час в дълбоката купа сипете и течния шоколад, като досещате се, той също трябва да е мек. Така че ако и той е бил в хладилника, извадете и него. Според нас половин бурканче или кофичка е напълно достатъчно, защото не искаме да стане твърде сладко. Ако се налага след това може да добавите още малко. После просто бъркайте, докато маслото и шоколадът се смесят добре. Към тях прибавете ванилията и малко по малко изсипете и брашното. Това означава, че изсипвате малко брашно, разбърквате, после още малко, после пак разбърквате и така докато свърши. Накрая трябва да сте получили гъсто тесто.

Него изсипете в тавичка предварително постлана с хартия за печене и печете тестото на 180 градуса за 30-35 минути. Знаете си, че ако не се справяте с печката е добре да помолите някого за помощ. След като времето свърши просто изключвате фурната и оставяте вътре импровизираното брауни докато изстине напълно.

След това, когато вече е извадено от фурната от него изрежете кръгчета. Това можете лесно да направите с форма за сладки или пък по-малка чаша. Най-добре обаче става с капачка от студен чай. Сладки са, нали, но ще станат още по-хубави. От това тесто би трябвало да ви се получат 16 кръгчета.

Така че измийте и 16 ягодки, махнете листата им и сложете малко сметана върху по-кръглата им част. След това с нея надолу ги поставете върху шоколадовите кръгчета по средата. Около ягодките сложете още един плътен слой сметана.

За финал сложете... още сметана. Този път съвсем малко само върху връхчето на ягодата. След това подредете шапчиците в коледна чиния и сте готови.

На бас, че никога не сте яли коледни шапки, при това толкова вкусни!

Още куп интересни коледни идеи можете да прочетете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град