новини детски

Начало | новини детски | Нова детска книга – “Истории, писани на машина“ от Джани Родари

Нова детска книга – “Истории, писани на машина“ от Джани Родари

Аз детето | 2010-02-17

Нова детска книга – “Истории, писани на машина“ от Джани Родари

Това е книга усмивка! Пътешествие със състезателен трамвай по Магистралата на Слънцето! Симпатично абсурдните небивалици са атмосферата в забавния космос на Джани Родари. Студенти отлитат за древния Рим да преброят раните по тялото на Юлий Цезар – а там телевизионен екип снима реклама за кухненски ножове. Каубоят Бил, който вечер край огъня свири на пианото си Бетовен и много рядко Шопен, открива защо масово изчезват плашила в околността. Таен агент на марсианците отмъква от Земята вестниче с комикси и на Марс решават, че земляните си говорят с облачета. Сладка кукла мрази и унищожава кукленския свят и тормози малката Енрика. Попадаме в страната Извън – там отиват всички, които не се побират в кожата си... по различни причини!..

Издателство “Дамян Яков” за втори път издава непревеждана досега на български език книга на Джани Родари – първата беше “Торта в небето”. В “Истории, писани на машина” преводачката Мая Райкова показва изключителна вещина и демонстрира богата езикова култура, запазвайки типичните за Джани Родари ритъм и атмосфера на повествованието. Книгата е интригуваща и с оригиналните илюстрации на талантливата млада художничка Александра Чаушова, която виртуозно се справя с нелеката задача да представи завладяващите истории на един от най-обичаните детски писатели. Книгата привлича вниманието на младия читател и с оформлението си, дело също на Александра Чаушова.

Джани Родари е автор на повече от 10 книги, превеждани в хилядни тиражи в целия свят. Носител е на наградата “Андерсен” за 1970 г.

меки корици
Корична цена: 8 лв.



Коментари
5 коментара

Маги Темелкова, 6 г.,

Публикувано на 23.02.2010

супер е

Мина Панаиотова, 11 г.,

Публикувано на 05.03.2010

Невероятно! Толкова харесвам Джани Родари!

Марчела Станиславова, 10 г.,

Публикувано на 15.03.2010

много е хубава книгата, макар че не съм я чела.

Кристина Николова, 9 г.,

Публикувано на 28.03.2011

Джани Родари е любимият ми писател имам много книги за него но тази ми е любимата и съм добре запозната с този чудесен автор.

Кристина Николова, 9 г.,

Публикувано на 28.03.2011

Чела съм тази книга и е чудесна.Препоръчвам ви я.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град