новини детски

Начало | новини детски | Нова поредица: Макрокомикс

Нова поредица: Макрокомикс

Аз детето | 2010-02-04

Нова поредица: Макрокомикс

“Няма разлика между моите герои и живота, с който читателите ми ще се сблъскат.” – казва Карл Баркс, създателят на градчето Дъкбург. Факт. Защото макар Дъкбург да е измислен, историите, случващи се в него, трудно биха могли да се различат от истинските. Там, в Дъкбург, щата Калисота, има точно толкова приключения, мързеливо-скучни следобеди, проблеми, щастливи мигове и противоречия, колкото в двата реални американски щата, от които Калисота е заимствал името си – Калифорния и Минесота.
И там, както навсякъде по света, по думите на Баркс, лошите имат в себе си мъничко добро, а добрите – не много малко лошо, и там не можеш да разчиташ изцяло на нищо, защото нищо не завършва с цветя и рози. Но е забавно. Особено когато го четеш.
Затова историите от Дъкбург се четат навсякъде по света. Комиксовите книги с героите на Дисни имат дълга история и макар да са предназначени за деца, сред най-големите им фенове са възрастните.
В скандинавските страни наричат този тип книги “Джъмбо”, в Полша и Унгария са “Гигант”, а в Германия – “Das Lustige Taschenbuch” (“Веселата джобна книга”).
У нас “Егмонт България” избра за заглавие “Макрокомикс”. Не само заради завидния обем от 196 страници, а и заради макрозабавлението, което приключенията на Доналд, Мики, Скрудж, Хари и цялата компания от Дъкбург гарантират.

Голямото начало вече е поставено с брой 1 и първата история в него “Големият удар”. През 2010 г. ще бъдат издадени още 5 книги от поредицата. На всеки два месеца малки, големи, още по-големи (“Дали ще стигнат до макро?” – биха попитали малките патета?) ще се срещат с нови комикси.
Единствено пред онези, събрали шестте книжки обаче, ще се разкрие цялата картина, която образуват гръбчетата на кориците. Изданията от поредицата ще се разпространяват както в книжарниците, така и по местата за продажба на списания.

Коментари
3 коментара

Емона Бакалова, 8 г.,

Публикувано на 07.02.2010

Следващата седмица ще вали

Мирела Стефанова, 11 г.,

Публикувано на 21.02.2010

не харесах

Сашо Костова, 4 г.,

Публикувано на 27.02.2010

това в действителност е брой 5 на макрокомикс. През 1993 -1995г. са издадени броя където на гърба пак имаше части от картина с надпис

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град