любопитно

Начало | любопитно | Моето незабравимо лято с една поучителна история

Моето незабравимо лято с една поучителна история

Кристиан Велинов | 2018-07-23

Моето незабравимо лято с една поучителна история

Аз съм дете, не мога да седя мирно, да пазя тишина, да държа ръцете си чисти. Нуждая се от движение, предизвикателства, приключения и да участвам във всичко с цялото си тяло. Да играя. Та нали лятото е сезонът на летните ни емоции и щури, забавни игри и лудории. Така започна и моята история, която ще Ви разкажа.

Лятото беше току започнало, аз и моето семейство щяхме да ходим на море в края на сезона. Но махалата беше пълна с приятели, пристигнали при бабите си на гости за през ваканцията. Всяка сутрин се събирахме на нашето определено място в парка на селото. Сядаме, говорим си, след това играем на футбол, после на телефоните, караме колела. Един ден по пътя към парка, пред хранителния магазин, забелязах документи. Оказаха се лична карта, талон и шофьорска книжка. Влязох вътре в магазина и попитах магазинерката дали познава този господин, чиито документи съм намерил. Да, тя го позна и каза, че това са документите на чичо Иван от селото. Който, не щеш ли, влезе в този момент в магазина, да ги търси. Така леля Цецка каза, че аз съм намерил неговите документи. Като тя ги държеше в ръката си. Тогава видях как светнаха очите на чичо Иван от радост, скочи и ме прегърна. Попитаме какво да ми вземе за награда. Но аз му отговорих, че няма нужда.

Моята голяма награда беше това, че той беше доволен и вече спокоен, че е намерил документите си. Аз отидох при приятелите си и им разказах какво ми се е случило. В същото време чичо Иван пристигна при нас с една голяма кутия сладолед. Чувствах се много горд от стореното пред приятелите си. Когато той каза, че съм героят на деня, ми се изпълни душата от радост. Чичо Иван ни каза да помним тази история и винаги да помагаме на хората. Една поучителна история, която беляза лятото ми и изпълни цялото ми тяло с вълнение.

Участва в конкурса „Хубав спомен от лятото разкажи и интересна ваканционна книжка спечели

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град