приказки от деца

Начало | приказки от деца | Мистър Фини и вълшебният диамант

Мистър Фини и вълшебният диамант

Валентина Комсалова | 2012-01-24

Мистър Фини и вълшебният диамант

Мистър Фини се сбогува с Бухал, Охльо и госпожица Розово пиперче, защото щеше да ходи на гости на най-добрия си приятел Рибко. Той потегли с неговия морски Финомобил. Не след дълго се озова пред червения коралов риф, където вече го очакваха:
– Здравей, Рибко!
– Мистър Фини! Нямах търпение да се видим, приятелю! Ела да те заведа в жилището ми, да видиш моя свят.
Те отидоха до една скала. Рибко му разказа, че в тази скала е скрит диамант – силно блестящ и с вълшебна сила. Той можел да предпази обитателите на морското дъно от нападатели и беди. Като научи това, Мистър Фини реши, че може да помогне на морските животни. Искаше му се да открие този диамант и да го подари на Рибко.

След дълго и изтощително търсене Мистър Фини забеляза една дупка в скалата, от която блестеше ярка светлина. Започна да блъска силно. Той дълго блъска, но не можа да открие нищо. Изведнъж му дойде такава сила, че разчупи скалата с рогчето на главата си. От вътрешността на скалата наистина се показа един невероятно красив и пъстроцветен диамант.
През това време Рибко търсеше наоколо нещо за хапване. Видя един червей и тръгна към повърхността да го изяде. Ала се оказа, че това е рибарска кука и Рибко е закачен на въдица. Той замаха безпомощно с опашка. Мистър Фини се огледа за Рибко, за да му се похвали. В този момент небето притъмня и морето забушува, а диамантът светна много силно. Рибарите се заслепиха и много се изплашиха. Те отплаваха и повече никога не се върнаха. Двамата приятели се прегърнаха радостно. Не вярваха, че са успели да се спасят по този начин. Те решиха да занесат вълшебния диамант на морския цар, за да може той да го сложи в короната си и със силата му да пази мира на морските обитатели.

Участва в конкурса „Приключенията на Мистър Фини“



Коментари
2 коментара

валя , ,

Публикувано на 05.08.2012

ХАРЕСВА ЛИ ВИ ??????

Емануела , 13 г.,

Публикувано на 24.01.2014

Невероятно !!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град