приказки от деца

Начало | приказки от деца | Лятна вълшебна градина

Лятна вълшебна градина

Ясмин Душева | 2018-08-23

Лятна вълшебна градина

Снежната кралица преди месеци си замина и Малката русалка се завърна. Лятото е чудесно. Дългият слънчев ден е последван от кратки топли нощи. Дърветата са великолепно нагиздени в яркозелени дрехи. Под хълма красиви цветя растат в цветова феерия – червено дърво, калдъръмчета, детелини, лавандули... Лятната градина е вълшебно място! Сред малките ароматни цветя има дървета, които изглеждат така, сякаш са обвити в лека ароматна мъгла.

Таралежът реши да започне от по-рано подготовката за есента, да влезе в гората и да събере много ябълки, боровинки и други любими лакомства и както лъкатушеше и гледаше на две страни, изведнъж видя голяма бяла гъба. Но за беда не бе писано на таралежчето да стигне до желаната гъба, когато изведнъж, със скорост на светкавица, скачайки от клон на клон, палава катеричка се спусна на земята. Тя започна да дърпа гъбата за огромната шапка, но нищо не се случи. Когато таралежът видя всичко, не беше на себе си от ярост.


– Изчезвай! – промърмори той. – Гъбата е моя, аз пръв я видях! Виж, навсякъде в градината има дървета, които изглеждат така, сякаш са обвити в лека ароматна мъгла, праскови и круши ухаят апетитно, отвсякъде се чува пеенето и чуруликането на птиците, които разказват помежду си за приключенията си. Отивай си и се радвай на лятото.


Казвайки това, Ежко се приближи максимално до гъбата, заби иглите си в нея и я намести на гърба си. Хвърли последен поглед към катеричката и си тръгна.



Коментари
1 коментар

STILIQNA MIHAILOVA, 11 г.,

Публикувано на 24.02.2019

MI PRI MEN NESTAVA OPRAVETE PRILIJENIETO BE

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град