приказки от деца

Начало | приказки от деца | Важна поука в началото на лятото

Важна поука в началото на лятото

Ипек Изетинова | 2017-08-02

Важна поука в началото на лятото

За вашето лятно настроение в тази топла слънчева сряда ви предлагаме една забавна, леко поучителна и много интересна приказка от нашата приятелка Ипек Изетинова на 11 години!

Беше началото на лятото. Всички мои приятели бяхме много щастливи, защото идва време за приключения. Едни на море, други при баба и дядо. Само че една моя приятелка на име Мария беше много самотна. Не защото нямаше родители. Имаше родители, но нямаше обич. Родителите ѝ бяха много богати, но всеки ден имаха работа и не отделяха нито секунда за детето си. Но дойде време всичко това да се промени.

Убедих мама да отиде да поговори с майката на Мария. Те са много добри приятелки. Вечерта мама ми разказа, че майката на Мария е казала, че детето им прекарва много добре, но не беше така. Отидох при майката на Мария и ѝ казах, че детето им не се нуждае от скъпи подаръци, а се нуждае от обич. Тогава разбрах, че направих грешка, защото не е хубаво да отговаряш на по-големите.

Вечерта някой почука на вратата. Мама отвори и кой да видим – родителите на Мария. Мама ги покани да седнат. Майката на Мария каза, че имате прекрасно дете. Разбрахме, че детето ни е по-важно от всичко. После ми предложиха пари. Но аз казах, че парите не са най-важното нещо. Ето това беше моето незабравимо лято.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град