фокуси

Начало | фокуси | Лесен и вълшебен фокус само с два молива!

Лесен и вълшебен фокус само с два молива!

Аз детето | 2017-01-17

Лесен и вълшебен фокус само с два молива!

Смятаме, че всички начинаещи фокусници трябва първо да научат най-разпространените ни познати магически трикове и тогава да започнат с другите. Знаете ли, че най-сложните фокуси, които светът е виждал всъщност са започнали от най-простите такива, които след това са били усложнявани и доизмисляни поколения наред, за да станат толкова интересни каквито ние ги виждаме днес. За опитни фокусници като вас, те могат да изглеждат никак невпечатляващи или безинтересни, но за хората на които ги покажете ще бъдат интересни. Един такъв фокус е този, който сега ще ви покажем, измислен от легендарния Дай Върнън – много стар фокусник.

Запомнете: ако правенето на фокуси ви е хоби, то не бива да пропускате този фокус, тъй като той ще ви е много полезен в бъдеще, а благодарение на него ще научите и някои основни движения. Фокусът тренира ловкостта ви и артистичните умения – двата основни таланта на всеки добър фокусник. Освен това самият фокус може да бъде представен както на вас ви харесва повече, което го прави още по-лесен за научаване, а ефектът си остава отново изненадващ.

Както вече сте разбрали за фокуса ви трябват само два малки молива и ръцете ви. В оригинал е правен с клечки кибрит, ако искате можете да опитате и така, но според нас с моливи става още по-интересно. Цялата работа се състои в това, че на масата поставяте два молива на разстояние един от друг, върху тях поставяте ръцете си, но накрая някак си излиза, че и двата молива са се озовали в едната ви ръка. Как става това? С магия разбира се и една малка тайна.

Трябва да потренирате съвсем малко. Както казахме фокусът може да изглежда както вие си го направите. Можете например да поставите двата молива, да обясните, че имате невероятни магически ръце, след това да ги покривате с ръцете си от едната и другата страна или пък да ги кръстосвате и да ги закривате. Важен е основният момент. Препоръчваме ви да практикувате фокуса първо пред огледалото само с един от моливите, а след това да преминете и на двата. По този начин сами ще забележите, че окото ви напълно естествено ще гледа само в единия молив, както би правил и всеки, на който го покажете. А през това време вие ще успеете да сложите и другия молив под дланта си без никой да ви види и да продължите да държите едната си ръка от другата страна на масата, така, сякаш под нея също все още има молив. Точно това трябва да направите много бързо – буквално за секунда и тук идва ловкостта. А накрая с помощта на малко артистични заложби да покажете как дори и вие сте изненадан, че и двата молива са само под едната ви ръка.

Ние ви съветваме да използвате някое „магическо“ заклинание докато прехвърляте молива и да го повторите няколко пъти, като накрая помолите и хората да го повтарят с вас, така още повече ще отвлечете вниманието им. А накрая всички ще се чудят как точно сте направили фокуса и никой няма да успее да разбере!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град