малък готвач

Начало | малък готвач | Интересни пълнени сандвичи

Интересни пълнени сандвичи

Мирела Любенова | 2017-02-14

Интересни пълнени сандвичи

Бихте ли повярвали ако ви кажем, че в нашата страна се ядат повече от 10000 сандвича на ден, а в Америка повече от 300 милиона? Точно така всеки ден ние консумираме толкова много сандвичи. И защо не? Сандвичът изглежда като идеалната храна: преносим е, може да се консумира по всяко време и на всяко място и можем да сложим в него почти всичко, което си поискаме. Освен това се приготвя най-лесно от всичко друго, взимаш две филийки хляб и между тях слагаш нещо, което обичаш и си готов. Сега обаче смятаме да ви предложим малко по-сложна, но невероятно вкусна рецепта, с която да си направите едни доста оригинални сандвичи. Идеална е за закуска, защото е бърза и питателна. Опитайте!

Необходими продукти:
1 багета или пък франзела
3 яйца
половин чаена чаша прясно мляко
малко нарязана шунка или пък друг ваш любим колбас
шепа настърган кашкавал
няколко малки парчета зелен лук за вкус
щипка сол

За да си приготвите този интересен сандвич ще ви трябват и:
купа
лъжица или тел за разбъркване
тавичка
хартия за печене

Готови ли сте за един вкусен сандвич:

Първото, което трябва да направите е да постелите малко хартия за печене в тавичката и след това да поставите багетата отгоре. Ако използвате франзела ще е добре да я разкъсате на две парчета, иначе ще е много голяма и ще се изпече по-трудно. След това внимателно с нож или пък направо с ръка (опитахме, също става) направете дупка по цялата дължина на хлебчето и издълбайте малко от вътрешността му. Трябва да ви се получи нещо такова.

След това оставете тавичката настрани. В купата счупете яйцата, сложете им щипка сол и ги разбийте за около 3-4 минути. Добавете млякото към разбитите яйца и отново разбъркайте. След това прибавете и всички останали продукти: колбаса, кашкавала, зеления лук и ги смесете добре. Прибавете и меката част, която извадихте от хляба, като я направите на малки трохички и пак леко разбъркайте. Накрая изсипете вкусната смес в дупката на хляба. Сега остава само да изпечете вкуснотията. Пече се на около 200 градуса между 20 и 25 минути. Най-лесно се вижда кога е готово, ако хлябът покафенее отстрани и сместа вече не е течна. Хубаво е тези сандвичи да се ядат топли, така че ако не можете да се справите с фурната, помолете някой да ви ги изпече. Сигурни сме, че няма да откаже.

Миришат много приятно и са страшно вкусни! Гарантираме!

Имаме и още интересни рецепти за сандвичи, опитайте ги:
Сандвич – светофар
Сандвич „Прасе“
Сандвич пиле
Симпатични сандвичи с калинки
Сладки сандвичи с малини



Коментари
1 коментар

Назджан Тунич, 10 г.,

Публикувано на 14.02.2017

Много харесвам този сандвич.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град