фокуси

Начало | фокуси | Има пастели, няма пастели...

Има пастели, няма пастели...

Аз детето | 2018-05-22

Има пастели, няма пастели...

Знаете ли, че с един хубав комплект пастели можете не само да нарисувате най-красивите си произведения, но и да направите чудесен и впечатляващ фокус. Всъщност може би за фокуса не трябва да използвате най-хубавия си комплект, а някой изостанал и използван – ще разберете защо след малко. Във всеки случай фокусът е чудесен и ще си струва „жертването“ на едни по-старички пастели. След като уточнихме тази важна точка е време и за малко магия.

Този път за фокуса ще трябва и малко по-сериозна подготовка. Както разбрахте ще ви трябват пастели, а също и кутийката им. Надяваме се, че няма да е някоя модерна, а от класическите с изрязана дупка, да виждаш част от пастелите. Защото ако няма дупка, няма да има и фокус. Ще ви трябват също и лепило, молив или химикалка, както и дървена пръчица. От сладолед би било най-добре, защото трябва да е малко по-широка. Ето и какво точно да направите.

Първо счупете пастелите на две, така че да са горе-долу равни, но и по-къси от нормалното.

После поставете кутията върху клечката и отбележете с молив или химикалка двата ѝ края. Важното тук е да знаете, че имаме предвид дъното на кутията.

След това счупете клечицата по очертанията и намажете повърхността ѝ с лепило. После залепете много близо един до друг пастелите, но така че да стърчат нагоре. Оставете лепилото да стегне 5-10 минути.

Вече сте готови за фокуса! Може би ще е добре да го изтренирате един-два пъти. Пъхнете пастелите в кутийката и с палеца и показалеца я дръжте от двете страни. Целта тук всъщност е да държите клечката, която се намира вътре, но да придадете ефект, че просто държите кутията. Обяснете, че можете да накарате пастелите да изчезнат! Движението сега трябва да е бързо. С другата ръка направете бързо движение от горе надолу върху кутията. Докато правите това просто пуснете клечката и след това върнете пръстите на мястото си. Така пастелите ще паднат долу и ще изглежда сякаш, че наистина са изчезнали.

По-лесно е, отколкото звучи и много впечатляващо, така че опитайте.

Чакайте, имаме да ви кажем още няколко интересни неща за пастелите:
Тайната на цветните пастели
Превърнете старите пастели в космически
Вълшебните пастели



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град