малък готвач

Начало | малък готвач | Ето така трябва да измиете горските плодове, за да останат свежи и вкусни

Ето така трябва да измиете горските плодове, за да останат свежи и вкусни

Аз детето | 2020-07-20

Ето така трябва да измиете горските плодове, за да останат свежи и вкусни

Леко кисели, но и сладки малинки, ароматни боровинки, невероятно вкусни къпини – как да не обичаш лятото, когато има такова изобилие от горски плодове! Те не издържат дълго като ябълките, но пък са невероятно вкусни и съдържат какви ли не полезни вещества! Горските летни плодове са много вкусни, но и доста нетрайни. Понякога могат да бъдат и скъпи, особено ако купувате качествени биоплодове. Така че си струва да прочетете нашите лесни съвети за това как да измиете и да ги съхранявате така, че по-дълго да запазят вкуса си и свежия си вид!

  • Съхранявайте горските плодове, поставени в кутия или чиния само на един слой. Съхраняването им в малки, пластмасови кутии с малки дупки на капака е добър вариант, тъй като позволява вентилация.
  • Измивайте горските плодове непосредствено преди ядене. Повечето плодове са порести и абсорбират вода, което ускорява развитието на мухъл. Така че ще издържат по-дълго, ако са сухи.
  • Измийте плодовете, като ги поставите в гевгир и леко ги изплакнете с хладка вода. Не ги натискайте много, защото се мачкат лесно.
  • Избягвайте да трупате голямо количество плодове в дълбока купа. Те са деликатни и трябва да са на един или най-много два слоя, иначе веднага ще се смачкат.

Повечето горски плодове издържат само няколко дни, затова ги използвайте, докато можете.

Ето и няколко интересни рецепти:
Вкусно сладко от ягоди с чия – интересна рецепта, която ще впечатли дори баба ви
Сладки сандвичи с малини
Ароматна овесена каша с малини и ягоди
Ябълката с боровинки на Бети



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град