игри в дома

Начало | игри в дома | Домино с рими предлага игри незабравими

Домино с рими предлага игри незабравими

Мирела Любенова | 2018-08-28

Домино с рими предлага игри незабравими

Играли ли сте някога на домино? Не се съмняваме, че за повечето от вашите родители това е била една от любимите игри у дома наред с „Не се сърди човече“. Това бяха настолните игри на нашето детство, поне най-популярните и знаете ли, ние въобще не съжаляваме. Бяха прости, но пък много интересни. Сега обаче забравете за доминото или поне за онова с точките, които трябва да съвпаднат, защото имаме за вас една чисто нова и още по-забавна домино идея. На бас, че родителите ви никога не са играли на домино с рими. А то предлага толкова забавления незабравими. Такова обаче няма да намерите на пазара, поне все още, докато не сме го направили модерно, а трябва да си го направите сами. Което обаче няма да е проблем защото е супер лесно.

Ще ви трябват кубче малки листчета за бележки, броя им нека да е поне 50 иначе няма да е интересно! Също и химикалка или флумастер и разбира се трябва да намерите думи, които се римуват. Можете да ги измислите сами или пък за по-лесно да ги потърсите в интернет. Има си цели сайтове с римуващи се думи. След това теглете една черта по средата на всяко листче, за да го разделите на две. В едната му част напишете някоя дума, след това го обърнете и напишете и друга дума. Най-важното тук е да не се римуват, иначе играта няма да се получи. Римите им напишете на следващото листче. Така направете с всичките 50, а може и повече, колкото ви харесва и сте готови за игра.

Раздавате на всеки участник по пет листчета и слагате едно на мястото където ще играете. Останалите оставяте на купчинка отстрани за теглене. След това всеки участник трябва да постави листче с римуваща се дума от едната или другата страна. Ако пък няма такава си тегли от купчинката и така се продължава докато някой не намери дума, която да се римува. Слага листчето до другото от страната на римуващата се дума и вече имате нов избор между други две думи. Така играта продължава докато някой от участниците не нареди всичките си листчета – той е победител.

Забавно е, нали? И знаете ли, така ще научите и нови думи, което няма как да не е полезно. Можете да си направите такова домино и на чужд език, който изучавате. Голям купон става!Коментари
2 коментара

Qnko Metodiev , 19 г.,

Публикувано на 31.08.2018

Iskam da igraq igri

Анелия Стефанова , 9 г.,

Публикувано на 05.09.2018

Интересно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град