игри в дома

Начало | игри в дома | С приятели звука познай и на воля играй

С приятели звука познай и на воля играй

Аз детето | 2018-10-04

С приятели звука познай и на воля играй

Няма как да не знаете, че възприемаме целия свят около нас, абсолютно всичко с така наречените си сетива! Знаете ли обаче кои са те? Зрение, обоняние, вкус, осезание (според много учени и равновесие) и разбира се слух. Без тези основни неща няма как да разбираме нищо, което се случва около нас. Сетивата ни обаче освен полезни могат да бъдат и забавни и то не само когато слушаме музика или гледаме любимия си филм. Може и да е трудно за вярване, но без играчки и без всякакви електронни джаджи ей сега веднага можете да си сътворите истинска забава. При това не само у дома, а където и да сте: в училище, на гости, на спирката, в колата, докато чакате нещо или някого (например мама в магазин за обувки). Как ли? Много лесно – оставете слухът ви да ви весели!

За целта обаче трябва да сте поне трима желаещи и въобще не е нужно останалите двама също да са деца. Вземете татко, батко или който друг е около вас и има нужда от малко веселие. След това двама или повече от вас трябва да затворят очите си, а останалият един да събере различни предмети, които вижда около себе си. Самата игра е проста: кара предметите да издават звуци. Например: ако имате лист хартия го намачкайте, ако имате гребен прокарайте пръстите си по зъбците му, ако имате бутилка потропайте по нея, включете и изключете автоматичната химикалка, надраскайте нещо с молив... Досещате се! Останалите играчи със затворени очи просто трябва да се опитат да познаят кой е предметът. Когато се досетите просто го кажете и ако познаете и го кажете преди всички – печелите точка. Накрая победител е този, който има най-много точки.

Играта може да продължи или до 10 точки или докато не свършат предметите. Това е! Забавно и приятно, освен това тренира слуха ви, а и мозъка, защото той е поставен в необичайна ситуация. Какво повече човек може да иска от една игра!

Можете да научите и още интересни неща за звука докато се забавлявате:
Как чуваме звука?

Как се правят звукови ефекти?
Когато силният звук е твърде силен
Науката зад звука: направете си експеримент със звукови вълниКоментари
1 коментар

Александра Иванови, 9годи г.,

Публикувано на 18.11.2018

Искам да съм със вас.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град