игри в дома

Начало | игри в дома | Сладък слайм за ядене си сътвори и се забавлявай ти

Сладък слайм за ядене си сътвори и се забавлявай ти

Аз детето | 2018-09-26

Сладък слайм за ядене си сътвори и се забавлявай ти

Имаме да ви съобщим една страхотна новина – слаймът все още не е излязъл от мода и много деца по света все още го харесват и се забавляват с него. Чудите се защо сме толкова развълнувани – много просто – открихме една интересна рецепта за слайм, с която не само ще се веселите, но след играта можете и да хапнете. Стига да сте го пипали с чисти ръце разбира се и да не сте го хвърляли на земята. Сладкият слайм е чудесен, забавен и много интересен и затова изгаряме от желание да споделим с вас как се прави. Има много популярни рецепти за слайм, които вече предполагаме, че знаете, затова днес ще ви предложим една малко по-различна. Тя е с изцяло естествени съставки, без никаква химия, но от нея се получава фантастичен слайм, който по нищо не отстъпва на останалите купешки. Освен това да си го направиш сам у дома е много по-забавно. Така че нека да започваме!

Ще ви трябват:

  • 200 г дъвчащи бонбони
  • 150 г нишесте – може да е обикновено царевично или пък с някакъв вкус
  • половин супена лъжица олио
  • боя за храна – по желание, ако искате да стане с един цвят

Сега е време да творим магийка!

Първо сложете дъвчащите бонбони в чаша или още по-добре в купичка подходяща за микровълнова и ги пуснете на най-високите градуси за 40 секунди. След това извадете внимателно, защото ще е топло и леко разбъркайте с лъжица. Ако са се разтопили и се разтягат и лепнат са идеални, ако ли не – то ги поставете за още 10-20 секунди.

Сега вече са разтопени и лепкави и можете да продължите. Поставете всички останали съставки, включително и боята за храна, ако искате да поставяте цвят. Разбира се това не е задължително, защото бонбоните и нишестето ще придадат някакъв цвят, ще е интересно да видите какъв. След това започвайте да бъркате с лъжицата, бъркайте, бъркайте, докато сместа стане достатъчно суха, че да можете да я пипате с ръце. Когато това се случи вече имате ядлив слайм. Чудничко, нали? Ако случайно пък сместа е прекалено суха добавете още няколко разтопени бонбони, ако пък е прекалено лепкава още малко нишесте. Ще се получи и ще бъде много интересно и забавно!

За вас имаме и още няколко слаймени забавления:
Слайм си направете и невероятно забавление си „сгответе“!
Слайм от желе – това вече е нещо ново

Всеки е играл със слайм, но правили ли сте слайм балони!Коментари
1 коментар

Йоана Живкова, 9 г.,

Публикувано на 15.12.2020

Получи се

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град