малък готвач

Начало | малък готвач | Да си направим желирани червейчета

Да си направим желирани червейчета

Аз детето | 2015-04-15

Да си направим желирани червейчета

Обичате ли желирани червейчета. Ако отговорът е да, то ето една интересна рецепта, с която може да си ги направите и сами. Но помнете – много е важно – за тази рецепта задължително си осигурете възрастен за помощ! Работи се с горещи неща и е хубаво някой да ви помага и наблюдава, за да не стават инциденти.

Необходими продукти:
100 сламки
ластик
буркан
3 чаши вряща вода
3 плика с желатин – най-добре е цветен, продава се такъв в хранителните магазини
половин чаша сладкарска сметана



Приготвяне:
Първата стъпка нека я направи възрастният.

  • В купа, поставете желатините и изсипете врящата вода.
  • Бъркайте водата, докато желатина напълно се разтвори.
  • Оставете така сместа настрани да се охлади за около 20 минути.
  • Издърпайте сламките до максималната им дължина. Наредете ги една до друга.
  • Захванете ги с ластик, за да се уверите, че ще останат заедно и ги поставете в буркана.
  • Смесете желатина със сметаната.
  • Изсипете от сместа във всяка сламка, така че да се напълни догоре.
  • Поставете буркана със сламките в хладилника за около 9 часа, докато желатина се втвърди.
  • Когато е готово, извадете сламките.
  • Сложете ги в купа с топла вода за 2 минути.
  • Извадете готовите червеи от сламките, като леко ги притискате от единия край.
  • Сложете червеите в чиния и ги оставете така за 2 часа.

За по-ефектно можете да направите няколко цветни желета и да ги смесите в сламките – изсипвате малко от едното и малко от другото.
И това е всичко, да наистина за тази рецепта се чака много дълго време, но пък крайният резултат е върховен и наглед и на вкус.



Коментари
6 коментара

Ива , ,

Публикувано на 18.04.2015

При мен не се получи какво сгреших?

Yonni , ,

Публикувано на 06.05.2015

ПОЛУЧИ СЕ СУПЕР! Много се радвам! Страхотна рецепта!

Даниела Славова , ,

Публикувано на 09.07.2015

Страхотна рецепта!

е е, ,

Публикувано на 11.08.2015

супер рецепта !

Ивелина , ,

Публикувано на 14.10.2015

Когато изливаш сока той не изтича ли отдолу ?

thjnojdzhr htdrgujhrd, rtxfr г.,

Публикувано на 25.08.2016

Ама да няма ли сместа наистина да потече отдолу? Също искам да питам не трябва ли някаква захар ,за да стане поне малко сладко?Или от сместа със сметана се получава достатъчно сладко?

От редакцията: Ние оставихме сместа съвсем леко да изстине и не ни потече. А сладкарската сметана ги прави достатъчно сладки. Тя е точно за това.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град