малък готвач
Да си направим желирани червейчета
Обичате ли желирани червейчета. Ако отговорът е да, то ето една интересна рецепта, с която може да си ги направите и сами. Но помнете – много е важно – за тази рецепта задължително си осигурете възрастен за помощ! Работи се с горещи неща и е хубаво някой да ви помага и наблюдава, за да не стават инциденти.
Необходими продукти:
100 сламки
ластик
буркан
3 чаши вряща вода
3 плика с желатин – най-добре е цветен, продава се такъв в хранителните магазини
половин чаша сладкарска сметана
Приготвяне:
Първата стъпка нека я направи възрастният.
- В купа, поставете желатините и изсипете врящата вода.
- Бъркайте водата, докато желатина напълно се разтвори.
- Оставете така сместа настрани да се охлади за около 20 минути.
- Издърпайте сламките до максималната им дължина. Наредете ги една до друга.
- Захванете ги с ластик, за да се уверите, че ще останат заедно и ги поставете в буркана.
- Смесете желатина със сметаната.
- Изсипете от сместа във всяка сламка, така че да се напълни догоре.
- Поставете буркана със сламките в хладилника за около 9 часа, докато желатина се втвърди.
- Когато е готово, извадете сламките.
- Сложете ги в купа с топла вода за 2 минути.
- Извадете готовите червеи от сламките, като леко ги притискате от единия край.
- Сложете червеите в чиния и ги оставете така за 2 часа.
За по-ефектно можете да направите няколко цветни желета и да ги смесите в сламките – изсипвате малко от едното и малко от другото.
И това е всичко, да наистина за тази рецепта се чака много дълго време, но пък крайният резултат е върховен и наглед и на вкус.
deni , 9 г.,
Публикувано на 05.04.2018
ne se poluchi
nikl , 12 г.,
Публикувано на 30.10.2018
ne mi se poluchi umeete da mamite bravo na vaz
Станислав Биков, 12 г.,
Публикувано на 12.11.2018
На мен ми станаха само трябва да ги сложите в хладилника
гиги костова, 10 г.,
Публикувано на 13.05.2020
колко е точно тази половин чаша сметана 200/250 мл
От редакцията: Около 200 мл.
Йорди , 5 г.,
Публикувано на 08.03.2021
Хммм*