фокуси

Начало | фокуси | Бързо числото отгатни и добър фокусник ти стани!

Бързо числото отгатни и добър фокусник ти стани!

Аз детето | 2016-12-27

Бързо числото отгатни и добър фокусник ти стани!

Кой не е онемявал пред чудноватите, внезапно изчезващи или появяващи се от нищото предмети. От намирането на точно тази карта, която си избрал от тестето и само ти знаеш това? От отгатването на най-тайните ти мисли или изобщо на мисли? Днес ще ви научим на един точно такъв много интересен и лесен фокус. За него не трябват абсолютно никакви материали, но пък е смятан за един от най-добрите фокуси за деца в света. Той ще ви приобщи към прекрасния свят на фокусите и ще ви покаже, че всъщност никак не сте зле по математика. Единственото, което ви трябва за фокуса е вашият ум. Е, за улеснение може и един лист хартия и нещо за писане и най-важното – приятели на които да го покажете. Този фокус е доста по-интересен от други с числа, защото включва няколко човека. Ако за един е лесно да познаете кое число си е намислил, то за двама или трима няма как да е. Но вие пак ще познаете, защото сте страхотни. Ето как!

Ако сте осигурили лист хартия и няколко химикалки, раздайте ги на публиката ви. Запомнете, че най-ефектен фокусът ще е с трима приятели. Можете да включите дори мама или пък дядо, много ще им хареса! Значи давате един лист хартия и три химикалки, за вас също трябва да има един отделен лист и химикалка. След това молите първия човек да напише трицифрено число върху листа, като разбира се не трябва да го показва на вас. А след това до това число да напише цифрите още веднъж и така ще стане 6 цифрено число. За по-голям ефект можете да се обърнете с гръб или дори да си завържете очите като истински професионалист. След това листът с числото се предава на съседа, който трябва да раздели това 6-цифрено число на 7. Естествено калкулаторите са разрешени! ;-), да запише получения резултат и да го даде и на третия човек. Последния математик трябва да раздели полученото число на 11, да го запише на празен лист и да ви го даде. След това вие само с един кратък поглед и мисъл веднага разбирате кое е било първото число... Как, ами магия и добри математически умения!

Как да постигнете това – много просто – числото, което видите разделяте на 13 и съобщавате резултата. Няма по-добър фокусник от вас, нали?

Вижте още:
Има ли разлика между число и цифра?
Ще позная кога си роден – забавен фокус с числа
Вълшебното число – прост, но ефектен фокус
Квинквавигинтилион – числото, което ще ви върже езика



Коментари
2 коментара

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 27.12.2016

До редакцията:Къде да изпратя идеята си за малък готвач?Моля отговорете ми бързо!

От редакцията: Здравей, идеята си можеш да изпратиш на имейл info@az-deteto.com

Елеонора Иванова, 8 г.,

Публикувано на 08.01.2017

Наистина това число ще ми върже езика .Но това въобще число ли е ?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град