сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – украсете вратите с цветя по много интересен начин

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – украсете вратите с цветя по много интересен начин

Аз детето | 2019-08-01

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – украсете вратите с цветя по много интересен начин

Знаете ли, че много мъдри хора съветват, че за да ни е интересен животът, трябва да правим нещо ново и различно всеки ден. Нещо, което не сме опитвали досега! Не казваме, че вашият живот не е достатъчно интересен, убедени сме, че има много забавни неща, които правите всеки ден и че дните ви – особено през лятото – са изпълнени с малки и големи приключения. И въпреки това, защо през месец август – най-летния и най-приключенски от всички защо не опитате и нещо ново. Нещо за което никога не бихте се сетили. Как да го опитате след като не се сещате ли? Лесно – ние ще ви дадем идея. Всъщност ще ви даваме идеи всеки ден през целия август, които ще са коя от коя по-различни и цветни и които несъмнено ще оставят у вас хубави спомени. А дори и няколко сувенира. Можете да ги направите сами или пък да поканите приятели, родители, баба и дядо. Само ги опитайте!

Първата ни идея е доста творческа, но пък смятаме, че ще се хареса на всички и ще освежи дома ви. Особено подходяща е за тези, които имат стъкла на вратите. Обикновено тези стъкла са много скучни и със сигурност не са красиви. Но с малко творчество буквално ще разцъфнат с нова красота. Да не говорим, че и самото подреждане на цветята е приятно, успокояващо и доста забавно. Ето и как става точно.

Ще ви трябват най-различни красиви цветове и листа. Естествено не обирайте всичките цветя навън, вкъщи или в двора. По едно цветче и листо оттук и оттам е достатъчно. Ще ви трябва също и прозрачно самозалепващо се фолио. Обикновено се среща и като фолио за опаковане в книжарниците. И сега е време творчеството да започне.

Първо разгледайте цветята и листата, които сте събрали и решете как ще е най-добре да ги комбинирате. После просто отрязвате част от фолиото, разбира се не трябва да е по-голямо от стъклото на вратата и залепвате леко цветята по дизайна, който сте си намислили. Можете да направите няколко малки дизайна или пък да премерите и да облепите цялото стъкло с един. След като сте готови внимателно залепяте и фолиото, но така че листата и цветята да останат от вътрешната страна. Или иначе казано между стъклото и фолиото.

Това е, готови сте! Вижте колко красиво става и да знаете, че нашите малки тествачи на идеи Алекс на 5 и Петя на 10 първоначално хич не харесаха идеята, но когато ги убедихме, че ще е забавно и трябва поне да опитат.... сега всеки ден измислят нови и нови неща и украсяват всичко. Само помнете, че когато растенията увехнат твърде много ще е добра идея да ги махнете и ако решите можете да си направите нови.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град