сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – красиво вятърно звънче от креп хартия!

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – красиво вятърно звънче от креп хартия!

Аз детето | 2019-08-15

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – красиво вятърно звънче от креп хартия!

Според много, много древни философи, учени или просто мислители всеки ден трябва да правиш нещо различно, интересно и забавно, за да ти е интересно и най-вече, за да не скучаеш. И това се отнася и за децата! Знаем, че като цяло имате богато въображение и можете да се забавлявате с какво ли не, но със сигурност има моменти в които скучаете или пък просто правите едно и също. Точно заради това и защото лятото е време за нови приключения всеки ден до края на август ще ви предлагаме по една идея. Тя може да е свързана с творчество, забавен експеримент или нещо друго, но определено ще ви накара да мислите по-различно за света и да се забавлявате!

Поредната ни идея е свързана с творчество! Сега обаче няма да рисуваме или да пишем – ще направим нещо по-просто, но интересно, а именно – вятърно звънче от креп хартия. Сигурно се сещате какво е това – онези висулки, които се закачат на балкона, в двора или на прозореца и когато духа вятър красиво и тихичко звънят. Според легендите носят късмет и любов, така че защо да не си направите едно. Можете пък и да го подарите на близък човек след това – той без съмнение много ще го хареса.

За това „звънче“ специално ще ви трябват ножица, права и малко по-дебела клонка от дърво, няколко цвята креп хартия, 2-3 звънчета от коледни играчки и тиксо. Ако се чудите какво е креп хартия – тя е малко по-дебела и набръчкана и се продава почти навсякъде най-вече в секциите на магазините за опаковане на подаръци и за парти.

Колкото до самата изработка – тя е лесна и бърза, за да не отнема много време от другите ви занимания, но и за да ви вдъхнови. Първо нарежете различни цветове креп хартия на възможно най-дългите, но и тънки лентички. После омотайте единия край около пръчката от дърво на всяка лента и я залепете с тиксо. Обаче така, че останалата част да виси свободно. След това на някои от лентите закрепете звънчета от коледни играчки – най-добре като отново ги залепите с малко тиксо.

Това е! Готови са за закачане. Ако пък наистина обичате да майсторите такива неща можете да си направите и ето тези красоти. Тук отново сме използвали креп хартия и пръчка за основа, само че този път от пръчката сме спуснали прежда, а пък цветята и другите украшения сме изрязали от креп хартия и сме залепили с лепило.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град