важните неща

Начало | важните неща | Какво е да си доброволец?

Какво е да си доброволец?

Виолета Шейтанова | 2010-08-27

 Какво е да си доброволец?

Милиони младежи работят, за да подсигурят нормален живот на хората по целия свят. Повечето от тях избират да станат международни доброволци. Те отиват зад граница и подкрепят чужди държави. Това е различна част от младежта – правят го само, за да помогнат на хора, които наистина се нуждаят; само, за да променят малка част от света. Това са отговорите, които ще получиш, ако ги попиташ „защо стават доброволци“.

Доброволчеството предлага много възможности на младите хора. Социалната активност има няколко направления: околната среда и глобалното затопляне, човешки права, помагане на хора с увреждания и възрастни хора, бедност, мир и развитие на международното сътрудничество. Международните задачи стават все по-популярни. Испанският кординационен комитет за устойчиво развитие уверява, че 25 000 испански доброволци участват в международна помощ всяка година. Хигинио Алмагро, директор на Доброволческата генция в Андалусия (област в Испания) вярва, че младежите са свикнали да бъдат ентусиасти.

Международното доброволничество е атрактивно предложение. Младите хора не се страхуват да пътуват и да се срещат с нови общества. Също така това им осигурява опит в живота.

Текстът се публикува със сагласието на Wave Youth Web Magazine.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град