новини детски

Начало | новини детски | „Животните избират президент“ – забавна книжка обяснява на децата всичко за политиката

„Животните избират президент“ – забавна книжка обяснява на децата всичко за политиката

Аз детето | 2021-02-08

„Животните избират президент“ – забавна книжка обяснява на децата всичко за политиката

„Животните избират президент“ е книга, която образова най-малките и дава отговори на въпросите как се случват изборите, кой измисля законите и какво е демокрация. „Тази книга идва от Бразилия. Тя е плод на усилията на четирима автори и илюстратори. Това е вторият такъв проект“, обясни авторът и издател Радостина Николова в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите ѝ книгата е направена с помощта на деца на различни възрасти.

„Всяко дете влиза в ролята на ленивец, калинка, лъв и т. н. Наблюдавайки тяхното поведение, авторите успяват да извлекат онези основни послания, които биха искали да предадат. Затова тази книга звучи общовалидно на всеки един език“, коментира Николова. Тя е на мнение, че с помощта на книги като тази и диалог между деца и родители ще можем да ги въведем плавно в политиката.

„Това е съвсем естествено, наложително дори. По този начин ще разберат, че са част от едно общо“, допълни издателят. А освен книгата издателството в България предлага и урна с бюлетини, която да даде възможност на децата да се учат да участват в избори, било то в решенията, взимани в семейството, или по време на игра.

Вижте целия разговор във видеото.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град