новини детски

Начало | новини детски | Участвайте в конкурс и станете „Посланици на здравето“

Участвайте в конкурс и станете „Посланици на здравето“

Аз детето | 2021-02-23

Участвайте в конкурс и станете „Посланици на здравето“

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора ще се проведе за 13-та поредна година. Целта на инициативата е да се предпазят децата от рискови за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Инициативата е на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Регионалния офис на Световната здравна организация в България и Българския младежки Червен кръст.

Конкурсът започна на 20 февруари 2021 г. и ще продължи до 15 ноември 2021 г., като се провежда в три възрастови категории:

  • 1 – 4 клас;
  • 5 – 7 клас;
  • 8 – 12 клас.

Право на участие имат паралелки или випуски от ученици от 1-и до 12-и клас от цялата страна. В проектите могат да участват учители на една или повече паралелки, независимо дали са от един и същи випуск.

Конкурсът ще протече в две фази:

Първа фаза: от 20 февруари до 10 април участниците трябва да подготвят и изпратят до Министерството на здравеопазването своите проекти в областта на превенцията на хроничните незаразни болести.

Втора фаза: от 15 април до 15 ноември 2021 г. протича реализацията на проектите и отчитането на извършената дейност. Експертна комисия, съставена от представители на Министерството на здравеопазването и на институциите и организации – партньори на МЗ в инициативата, ще извърши класирането на участниците до 20 ноември т. г. Резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страниците на партньорите.

Официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец декември 2021 г. Всяко от министерствата – партньори в инициативата, номинира и осигурява предметни награди на 12-те най-добри проекта: 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място (по 3 във всяка възрастова категория 1 – 4 клас, 5 – 8 клас и 9 – 12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди – по една награда за всяка възрастова категория.

Пълна информация за регламента на конкурса – условия за кандидатстване, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите, може да намерите тук.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град